En İyi WordPress WhatsApp Eklentileri

Küresel çapta en fazla kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile en fazla tercih edilen içerik yönetim sistemi WordPress’in bir arada olması, hem kullanıcı hem de site sahipleri tarafından büyük bir avantajdır. İkisi arasında sağlanan CMS entegresi sayesinde kullanıcı deneyimi bakımından alınan verim oldukça fazladır. Bunun nedeni ise bir web sayfasında sunulan hizmet ya da satışlara çok daha hızlı geri bildirim sağlanmasıdır. Gelen talepler, sorular vb. en kısa sürede cevaplanır.

WordPress Web Sitesine WhatsApp Nasıl Entegre Edilir?

İletişim uygulamaları içerisinde metin, görsel, video, belge ve konum gibi paylaşımların yapılmasını sağlayan WhatsApp, WordPress web sayfaları ile entegre edilmek istenirse şu adımlar izlenebilir;

  • Bir eklentiye ihtiyacınız olacaktır.
  • WordPress kontrol panelinden Eklentiler sekmesine gidin.
  • Yeni Ekle>Arama Çubuğu>WhatsApp şeklinde ilerleyin.
  • Karşınıza çıkan eklentilerden biri seçin ve kurulumunu tamamlayın.

Bununla birlikte WordPress web sitesi için WhatsApp eklentileri arasından şunları tercih edebilirsiniz.

1-Join.Chat

Bu eklentide web sayfası altına bir buton kullanılır. Bu zamana kadar 570 binin üzerinde web sitesinde bu eklentiden yararlanılmıştır. Bir avantajı da bu eklenti sadece WhatsApp ile değil Telegram, Messenger ve Facebook araçları ile de uyumlu olarak çalışır. Bu iletişim uygulamalarını da dilerseniz bu eklenti ile sitenize kurabilirsiniz.  Ücretli ve ücretsiz seçenekleri vardır. Premium seçeneğinde farklı iletişim uygulamaları için ticket özelliği vardır.

2-WordPress WhatsApp Support

Basit ama bir o kadar da etkili olan WordPress WhatsApp Support eklentisi ziyaretçilerin direkt olarak destek sorumluları ile iletişim kurmasını sağlar. Bu eklenti, kullanıcının mobil veya masaüstü olmasına göre de yönlendirmelerini yapar. Mobil bir cihazda ise direkt WordPress’e, masaüstünde ise WhatsApp Web’e yönlendirir. Buralardan iletişim sağlanır. Özelleştirilebilir, WooCommerce ürün sorgusunu yapabilir, çoklu kişi destek özelliği, istenilen bir tarihe programlanabilir özellikleri vardır.

3-WP Chat App

Bu eklentide özellikle WooCommerce sayfaları için WhatsApp widget özelliği sunulmaktadır. Tasarım noktasında markanıza özel renk seçenekleri de sağlar. UI ve UX bakımından en gelişmiş ve özelleştirilebilir eklentilerden bir tanesidir. WordPress’ten mesaj geldiğinde bu bildirimi anında WhatsApp mobil ve Business üzerinden alabiliyorsunuz. Burada markanızın logosu ve temsilcisi ismi, fotoğrafı gibi ibareler de yer alabiliyor. Çok dil desteği dışında, müşterinin ne kadar süre bekleyebileceği ve çalışma saatleriniz gibi kullanıcı deneyimini geliştiren seçeneklere de sahiptir. Tablet, mobil cihazlar ve masaüstü kullanıma göre de uyumludur.

4-Cresta Help Chat

Bu eklentide sitenizde gezinenler sadece tek bir tık ile sizinle iletişime geçebiliyor. Ücretsiz ve ücretli versiyonu mevcuttur. Premium versiyonunda bazı sayfa ve gönderilerde farklı WhatsApp numarası kullanmanıza olanak sağlanıyor. Ayrıca konum, ikon animasyonu seçenekleri, örnek metin vb. özelliklere de sahiptir.

5-Chaty

Sitede müşteri iletişimi ve destek birimi bakımından fonksiyonel özellikler sunar. Başlangıç aşamasında olan kişi veya firmalar için Chaty’nin sunduğu oldukça işlevsel özellikler vardır. Üstelik ücretsiz versiyonu ile de birçok işlem yapılabilir. Bu WhatsApp eklentisi; widget konumlandırıcı, 6 renk seçeneği, mobil ve masaüstünde widget görüntüleme, gömülü WP pop-up, butona özel mesaja sahiptir. Ücretli versiyonunda bu özellikler daha gelişmiş olup daha fazla özellik de sunulmaktadır.

0 Shares:
Önerilenler