En İyi WordPress Üyelik Eklentileri

WordPress kullanımınızda kitlenizi sadık olmasını sağlamak veya sitenize daha fazla trafik çekmek adına kullanabileceğiniz eklentiler mevcuttur. WordPress üyelik eklentisi de bu anlamda kullanıcılarına çok fazla seçenek sunar. Özellikle bir hizmet veya satış tarzı ir siteye sahipseniz sitenizi ziyaret eden kullanıcıların ileride de siteye trafiğini sürdürmek adına üyelik eklentisi modellerinden birini tercih edebilirsiniz.

Bu eklentiler nasıl kullanılır veya en iyi WordPress üyelik eklentileri nelerdir? sorularına daha yakından bakmak isterseniz içeriğimize göz atın.

Üyelik Eklentilerinde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

WordPress’te kurmuş olduğunuz siteye üyelik eklentisi seçerken mutlaka göz önünde bulundurmanız gereken noktalar olmalıdır.

  • Entegre özelliği: Hangi sistemlerle entegre olarak çalıştığını bilerek tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Bu, üyelik eklentisinden en iyi verimi almanızı sağlar.
  • Üyelik seviyeleri: Site içeriğinize göre ücretsiz veya premium özellik de olan üyelik eklentilerini tercih edebilirsiniz.
  • İçerik Kısıtlama: Üyelere özel içerikler isterseniz eklentide içerik kısıtlama modunun olmasını isteyebilirsiniz.
  • İçerik Dağılımı: Üyelere özel içeriklerin belirli aralıklara dağıtılmasını ifade eder. Bu sayede üyelerin siteye olan ilgisi zamansal olarak eşitlenmiş olur. Sürekli bir site trafiğini sağlar.
  • Gönderim ve aktarım özelliği: Başka bir WordPress üyelik eklentisi kullanmak isterseniz ya da bu duruma mecbur kalırsanız, mevcut eklentinin veri aktarımını desteklemesi gerekir.

WordPress’te En İyi 5 Üyelik Eklentisi

Üyelik işlemleri için eklenti seçerken sizin için seçtiğimiz en iyi 5 WordPress üyelik eklentisi ile işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Bütün temalarla uyumlu olarak çalışan eklentide, kolay entegre edilebilme, spam-bot koruması, Google şifrematik özelliği gibi önemli özellikler vardır. Aynı zamanda BuddyPress, Woocommerce gibi eklentilerle de uyumlu olarak çalışır. WP Customizer aracılığıyla özelleştirme seçeneği de vardır. Pro seçeneğinde rol tabanlı yönlendirmeler yapılabilir.

Restrict Content Pro

Ücretli ve ücretsiz seçenekleri olan eklenti; sınırsız üyelik sayısı, üyelik iptali, farklı üyelik planlarına geçme, üyelik ödeme yöntemleri, indirim ve kampanyalar gibi özellikler vardır. Kendi içerisinde de personal, plus, ultimate ve professional gibi kullanım planı vardır. Her biri de kendi içerisinde kullanıcılarına farklı özellikler sunar. Bunlar genel anlamda; üyelik kod ile doğrulama, e-posta ile pazarlama, ücretsiz eklenti indirme takibi, güçlü parola oluşturma ve uygulama gibi özellikler olarak sıralanabilir.

Pie Register

Sadece bir üyelik eklentisi değil blogger, tasarımcılar, fotoğraf sanatçılar vb. kullanıcılar için de kullanılabilir bir eklentidir. Ömür boyu lisans ile kullanım sunar. Üyelikte davet kodu ile üyelik işlemlerini sınırlar. Bununla bot veya spam gönderi sahiplerinin siteye olması da engellenmiş olunur. Kullanıcı profillerini de görüntüleme imkanı sunar.

Ultimate Membership Pro

Bu eklenti ile içeriklerinizi üyelik sistemlerine göre dağıtabilirsiniz. Sabit ya da belirlenen oranlarda indirim kuponları oluşturma, ödeme noktasında günlük, haftalık, aylık ve yıllık gibi planlar oluşturma, 41 ücretsiz eklenti seçeneği, e-posta bildiriminde 50 farklı seçenek, üyelik süresi hatırlatıcısı, üyelikte özelleştirilebilir şablonlar gibi özelliklere sahiptir.

Simple Membership

WP’de sürüm 5.0 ve üstü için tasarlanmıştır. Üyelere özel sayfalar ve içerikler sunmanızı sağlar. Bunun için bu içerikleri belirlemenize gerekir. Ayrıca profil ayarı, üyelik başlangıç ve sona erme bildirimleri, ödeme bildirimleri gibi işlemler otomatik olarak yapılır. Üyelik noktasında farklı erişim seçenekleri de vardır. Ayrıca premium üyelik seçeneği öncesinde belirli süre ücretsiz deneme kampanyası da oluşturabilirsiniz.

 

0 Shares:
Önerilenler
Daha Fazla

En İyi WooCommerce Temaları

WordPress’te iyi bir site tasarımı oluşturmak için tercih edebileceğiniz yüzlerce tema bulabilirsiniz. Bunları sektörlere göre farklı kategorilerde de…