WordPress Güncellemesi Nasıl Yapılır?

WordPress, günümüzde en çok kullanılan ve tercih edilen içerik yönetim sistemlerinden birisidir. Özellikle kullanıcılarına sağlamış olduğu harika özellikler ve eklentiler ile birlikte ön plana çıkmaktadır. Bu noktada tabi internet ortamında WordPress ile alakalı birçok farklı araştırma söz konusudur. Bu konulardan birisi de WordPress güncelleme adımlarıdır. Birçok kez panele güncelleme gelmektedir. Gelen güncellemeler uyarı ve blok olarak panelimize yerleşmektedir.

Peki WordPress nasıl güncellenir? İşte bu sorunun cevabına birazdan yanıt vereceğiz. Son derece basit ve hızlı adımlar eşliğinde kafanızdaki soru işaretlerini atmış olacaksınız.

WordPress Güncelleme Yolları Nelerdir?

Panelinizi güncellemek ve gelen harika özelliklerden yararlanmak için tabi ki güncelleme yapmak olmazsa olmaz adımlardan birisidir. Bu noktada panele belirli aralıklarla güncellemeler gelmektedir. Bazen güvenlik ile alakalı bazen de araçlar ile alakalı olmaktadır. Peki WordPress panelini güncellemek için hangi adımları kullanabiliriz? Gelin kısaca maddeler ile birlikte göz atalım ve nelerin olduğuna göz atalım.

  • WordPress Paneli ile,
  • FTP aracı ile birlikte,

Burada yer alan her iki adımla birlikte WordPress panelimizi güncellemek mümkün hale gelmektedir.

WordPress Paneli ile Güncelleme Yapma

Eğer panelinize herhangi bir güncelleme gelirse, ilk olarak admin panelinde uyarı olarak gözükecektir. Hem de aldığınız bu uyarılar kaybolmadan sabit olarak panelinizde gözükmektedir. Panel üzerinden güncelleme yapabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

Adım #1: WordPress yönetim paneline giriş yapın ve başlangıç sekmesine gelin.

Adım #2: Buradan Güncellemelere tıklayın.

Adım #3: Güncellemeler kısmında bir uyarı yer alacaktır. Bu uyarıya tıklayın ve işlemleri başlatın.

Bu noktada en basit ve kolay olan yöntemi görmektesiniz. Hızlı ve basit adımlarla WordPress güncelleme yöntemini uygulamış olacaksınızdır.

FTP ile WordPress Güncelleme

FTP ile birlikte WordPress panelinizi manuel olarak güncellemeniz mümkündür. Adımlar biraz uzun gibi gelebilir fakat okuduğunuzda kısa ve basit olduğunu göreceksinizdir.

Adım #1: İlk olarak WordPress resmi web sitesine giriş yapın. Buradan WordPress’in son sürümünü indir butonuna tıklayın.

Adım #2: WordPress’in son sürümünü indirdikten sonra FTP bağlantınızı gerçekleştirin.

Adım #3: Gerekli bağlantı sonrasında public_html dosyasının içerisinde yer alan wp-admin ve wp-includes dosyalarını silin.

Adım #4: Dosyaları sildikten sonra yeni indirdiğiniz zip dosyasını silinen dosyaların yerine sürükleyerek yükleyin.

İşte bu kadar. WordPress panelimiz artık güncel bir şekilde sizlere hizmet vermektedir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken bir nokta yer almaktadır. Wp-content klasörünü asla silmemenizdir. Birçok kişi bu hatayı yapmaktadır ve tüm bilgileri gitmektedir.

0 Shares:
Önerilenler
Daha Fazla

En İyi WooCommerce Temaları

WordPress’te iyi bir site tasarımı oluşturmak için tercih edebileceğiniz yüzlerce tema bulabilirsiniz. Bunları sektörlere göre farklı kategorilerde de…