WordPress Tema Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

WordPress, web sitesi kurmak isteyen kişiler ve kurumlar için çeşitli kolaylıklar sunmaktadır. İlk kurulduğu zaman sadece blog siteler için kullanılmaya başladı.

Zaman ilerledikçe, ön planda kalabilmek için WordPress, kendini geliştirme yoluna gitti. Artık, sadece bloggerler için değil, site kurmak isteyen bireylerin ve şirketlerin tercihi haline geldi.

WordPress’te web site kurulduktan sonra dikkat edilmesi gereken şey sitenin arka plan temasıdır. Özellikle şirketlerin, kurumsal kimliklerine göre tema oluşturmaları gerekmektedir. Bireyler ise oluşturduğu içeriklere göre, sade ve dikkat çekici temalar seçmelidir.

İyi Bir Temanın Siteye Olan Katkıları Nelerdir?

WordPress tema seçimi, web sitelerin daha fazla veri trafiği alması ve ziyaretçi sayısının artması için gereklidir. Ayrıca temanın hızlı bir şekilde çalışması da oldukça önemlidir. WordPress tabanlı web sitelerinde yükleme sorunu olmaması gerekir. Yoksa ziyaretçiler siteyi anında terk ederler. Temaları sunucuya yüklemeden önce, sağlamış olduğu özellikler kontrol edilmeli ve ona göre tercih edilmelidir.

WordPress Tema Seçimi Dikkat Edilmesi Gerekilenler

WordPress tema seçerken, genellikle popüler olanlar tercih edilir. Ancak bulundurmuş olduğu özellikleri tam karşılıyor mu? Bu sorunun cevabını önemli.

Popüler olanlar değil, Birey ve şirketlerin ihtiyaçlarını karşılayacak WordPress temaları seçilmelidir. WordPress tema seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

●     Tema’nın Performansı

WordPress temasının, dikkat çekici görünümün yanı sıra sağlayacağı performansı da önemli bir etkendir. Bir tema satın almadan önce, performans değerinin kontrol edilmesi gerekir. Temanın hızlı bir şekilde çalışması için performans değeri 70-90 arasında olması gerekir.

●     Basit ve Dikkat Çekici Tasarımlar

Ziyaretçilerin web sitelerini terk etmemesi için seçilen temaların, insanları etkilemesi gerekir. Karmaşık temalar, ziyaretçiler tarafından tercih edilmemektedir. Temanın tasarımı için, sade ve modern bir çalışma gerçekleştirilmelidir. Web sitesi ve içeriklerin kalite görünmesi buna bağlıdır.

 

●     SEO Uyumu

WordPress tema seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler listesinin başında gelen konulardan birisi de temaların SEO ile uyumlu çalışmasıdır. Arama motoru sonuçlarında üst sıralarda çıkması açısından son derece önemlidir. Tema satın almadan önce SEO özelliklerini içerip içermediği kontrol edilmelidir.

●     Mobil Uyumlu Olması

Günümüzde bilgisayarların yanında akıllı telefon ve tabletlerde kullanılmaktadır.

Bu yüzden tema seçimi yapılırken mobil uyumu özelliği göz önünde bulundurulmalıdır.

●     W3 Standartlarına Uygunluğu

W3 Standardı (World Wide Web), tüm dünyada kabul edilmiştir. Seçilen WordPress temalarının bu kurala göre geliştirilmiş olması gerekir. W3 Validator aracı ile temanın kontrolü sağlanabilir.

 

0 Shares:
Önerilenler
Daha Fazla

WordPress Inode Sorunu

WordPress, web sitesi oluşturma ve düzenleme alanında en popüler yazılımlardan birisidir. Konumuza göz attığımızda birçok kişinin wordpress inode…