WooCommerce Nedir? WooCommerce Nasıl Kurulur?

WooCommerce Türkiye, WordPress tabanlı web sitelerin ödeme ve satış işlemlerinin kolay şekilde gerçekleştirilmesi için geliştirilen bir e-ticaret eklentisidir. WooCommerce eklentisi birden fazla e-ticaret sitesi tarafından sık tercih edilmektedir. Bu eklenti sayesinde WordPress satış mağazalarında kolay bir şekilde ürün satışları yapılabilir ve bu satışlardan ciddi gelir elde edilebilir. Online mağazalardaki tüm ürünler müşterilerin isteklerine göre kişiselleştirilebilir. Bu sayede satışlar daha da artmış olur.

WooCommerce Avantajları

●     Çeşitli Ödeme Yöntemleri

WooCommerce eklentileri, müşterilere alternatif ödeme çeşitliliği sağlamaktadır. Ödeme sistemleri ücretsiz bir şekilde WooCommerce üzerinde eklenebilir. Iyzico, PayTR, PayPal gibi birden fazla ödeme sistemini bir arada barındırmaktadır. Bu ödeme sistemleri müşterilerine Kapıda Ödeme, Kredi/Banka Kartı, Havale/EFT gibi ödeme şartları sunmaktadır.

●     Maliyeti

WooCommerce, tamamen ücretsiz bir eklenti olduğu için e-ticaret sitesi kurmak oldukça kolay bir işlem haline gelecektir. Bunun dışında belli bir ücret ödemeye gerek yoktur.

●     Güvenlik

SSL sertifikası sayesinde WooCommerce ve WordPress uygulamalarında bulunan müşteri ve sunucu bilgileri koruma altındadır.

●     Tema Tasarımı

WooCommerce eklentileri ile online mağaza sahipleri istedikleri şekilde web sitelerinin temalarını düzenleyebilir. WooCommerce, ücretli ve ücretsiz birden fazla tema eklentisi geliştirmiştir.

●     Analiz Etme

Web sitelerdeki müşterinin mağaza içerisindeki davranışlarını gözlemlemek için bu konu ile ilgili eklentilerin WooCommerce üzerinde kurulması gerekmektedir. Google Analytics, Jetpack ve Matomo gibi eklentilerin kullanımı ile web site analizi gerçekleştirilebilir.

●     Kurulum ve Kullanım Kolaylığı

WooCommerce, herhangi bir kodlama ve program kullanma işlemi yapmadan kolay bir şekilde kurulabilir. Bunun için sadece belirtilmiş olan adımların uygulanması yeterli olacaktır. Kurulum tamamlandıktan sonra, ürün ekleme, ödeme koşullarını belirleme, gerekli mağaza ayarlarının yapılması gerekmektedir. Tüm bu işlemler bitince mağazadaki işlerin takibi kolay hale gelecektir.

WordPress WooCommerce Kurulumu Nasıl Yapılır?

WordPress WooCommerce kurulumu için program kullanma ya da kodlama bilgisine sahip olmaya gerek yoktur. E-ticaret ile uğraşmak isteyen herkes kolay bir şekilde kurulum işlemini gerçekleştirebilir. WooCommerce nasıl kurulur? Sizlere bundan bahsedelim.

  • İlk olarak, WordPress admin paneli kısmına gelelim.
  • Ardından, açılmış olan sayfadaki arama motoruna WooCommerce yazalım.
  • Arama sonuçları gelince WooCommerce eklentisi için ‘’Şimdi Kur’’ simgesine tıklayarak kurulum işlemini gerçekleştirelim.
  • Kurulum işlemi bittikten sonra ‘’Etkinleştir’’ butonuna tıklayarak eklentiyi aktif hale getirelim.

WooCommerce Kurulum Ayarları

WooCommerce kurulum ayarları bölümünde, mağaza ve ürün bilgileri bulunan sektör ve tema seçimleri bu bölüm üzerinden gerçekleşmektedir.

  • Mağazaya ait olan önemli bilgileri belirtilmiş olan kutucuklara yazalım.
  • ‘’Ürün Çeşitleri’’ bölümüne satışını gerçekleştirmek istenilen ürünleri ekleyelim.
  • Daha sonra, WooCommerce destekli ücretli ya da ücretsiz temaları online mağazanın kurumsal kimliğine uygun olacak şekilde seçelim.
  • Kurulum ayarları yapıldıktan sonra, mağaza içerisindeki tema görünümü ve ürün çeşitleri görünmüş olacaktır.

WooCommerce Ürün Ekleme

  • WordPress admin paneline gelerek, ‘’Ürünler’’ bölümünde tıklayalım.
  • Ardından da ‘’Yeni Ekle’’ butonuna tıklayarak ürünün adını girelim.
  • Eklenmiş olan ürünün açıklamalarını ve fiyat bilgilerini yazalım.
  • Ürün için hazırlanmış olan kapak fotoğrafını ‘’Ürün Görseli’’ bölümüne ekleyelim.
  • En son işlem olarak ‘’Yayınla’’ butonuna basarak WooCommerce ürün ekleme işlemini gerçekleştirelim.
0 Shares:
Önerilenler
Daha Fazla

WordPress Inode Sorunu

WordPress, web sitesi oluşturma ve düzenleme alanında en popüler yazılımlardan birisidir. Konumuza göz attığımızda birçok kişinin wordpress inode…
Daha Fazla

En Hızlı 10 WordPress Teması

WordPress, internet ortamında içeriklerin hızlı bir şekilde paylaşılmasını sağlayan bir içerik yönetimi sistemi (CMS)’tir. Açık kaynak yazılımı ile…