WordPress Site Taşıma Eklentileri

WordPress’te manuel olarak site taşırken kimi bilgilerde sorunlar çıkma, eksik taşıma yapma gibi riskler bulunabilir. Ancak bunlar artık sorun edilecek bir durum olmaktan çıktı. Çünkü WordPress eklentileri içerisinde site taşıma amaçlı olarak da size aradığınız hizmeti verecek çok sayıda eklenti bulunuyor. Bunlar arasında ücretli veya ücretsiz olanları bulabilirsiniz. Ücretli olan seçenekler daha ileri ve detaylı bir sonuç verebilir. Eğer ki profesyonel olarak bu işi yapıyorsanız da zaten en detaylı şekilde hizmet sunan bir eklentiyi tercih etmeniz daha doğru olacaktır. WordPress site taşıma eklentileri öncesinde isterseniz site taşımayı biraz daha irdeleyelim.

WordPress Site Taşıma Neden Gerekir?

Site tasarlama ve yayına alma gibi süreçlerde kullanıcılar en temelden başlıyorsa genel olarak hosting paketlerini en düşük olanlarıyla tercih ederler. Öğrenme ve ilerleme kaydeden kullanıcılar zamanla daha yüksek hosting paketlerine ihtiyaç duyar. Bu noktada site taşıma ihtiyacı ortaya çıkar. Ancak burada sadece bu nedenden bahsedemeyiz.

Yerel sunucudaysanız bunu canlı bir sunucu haline getirmek için de siteyi taşıyabilirsiniz. Aynı zamanda web site geliştirici olarak iş yapıyorsanız bitmiş siteyi müşterinin sunucusuna taşımak gerekecektir. Tüm bu gereksinimlerde site taşıma işlemleri gerekiyor. Manuel olarak yapabileceğiniz bir işlem olsa da kimi ağ yapılandırmaları ile aksaklıklar yaşanabilir. Bu yüzden WordPress site taşıma sırasında sizlere türlü eklentiler ile yardımcı olabilmektedir.

En İyi WordPress Site Taşıma Eklentileri

Site taşıma eklentileri arasında WordPress’te en iyi eklentileri sizler için derledik. Bunlardan kimileri ücretli kimileri de ücretsiz olarak hizmet verebilir. Aralarında ihtiyaç duyduğunuz özellikleri sunan eklentiyi bularak site taşıma işlemlerinizi tüm detaylarıyla gerçekleştirebilirsiniz.

  • BackupBuddy: İsteğe göre günlük-haftalık-aylık yedekleme tercihi sunar. Bulut depolama yönteminde de Dropbox, FTP gibi araçlar ile çalışma da sağlar. Bu eklentiyi ücretli olarak temin edebilirsiniz. Bir kere ödemeye mahsus olarak ömür boyu faydalanılabilir.

  • Duplicator: Ücretsiz veya premium olarak temin edilebilir. Taşıma ve kopyalama işlemlerinde basit, hızlı işlemler sağlar. Premium olarak versiyonunda sitenizin belirlediğiniz bölümleri manuel olarak taşıma imkanı bulabilir, alan adı ve URL değişimleri yapabilirsiniz. Ücretsiz seçeneğinde işlemler basit olarak yapılabilir. Ancak premiumu da cüzi bir miktara deneyerek daha ileri işlemler yapabilirsiniz.

  • WP Migrate DB: Bu eklentide site taşıma yöntemi olarak verilerin SQL dosyası olarak veritabanına çıkarılması esas alınır. Bu uzantı üzerinden veriler yeni sunucuya aktarılmış olur. URL’leri de veritabanı üzerinde otomatik olarak silme ve değiştirme yapabilirsiniz. Spam, eski yorumlar vb. bilgileri de silmenize olanak sağlar. Ücretli ve ücretsiz seçenekleri vardır.

  • UpdraftPlus: WordPress dosyalarında otomatik olarak yedekleme imkanı sunar. Depolama noktasında FTP, Dropbox, SFTP, Google Drive gibi araçlarla senkronize olarak çalışabilir. Site yedekleri, e-posta kapasitenizin uygunluğu durumunda tarafınıza da iletebilir. Ücretsiz ve premium seçeneği vardır.

  • Migrate Guru: Tüm fonksiyonları ücretsiz olarak kullanılabilir. Hızlı ve basit adımlarla sitenizin taşımaya olanak sağlar. Site taşımada 200 GB’ye kadar olan site kapasiteleri esas alınır. 1 GB’lik veriyi hemen hemen yarım saatte taşıyabilmektedir.

  • VaultPress: WordPress kurucularından olan Matt Mullenweg tarafından geliştirilen eklenti ücretli olarak hizmet sağlar. Veri yedeklemelerinde ekstra güvenlik özellikleri vardır. Sadece JetPack eklentisiyle kullanılabilmektedir.

  • Super Backup & Clone: Ücretli olarak hizmet sunar. Birden fazla siteyi tek bir siteye taşıma gibi özel özellikleri vardır. Otomatik site yedeklemesi, bulut depolama senkronizasyon seçenekleri, veri geri yükleme vb. özellikler de sunar.

  • All-in-One WP Migration: Dosya boyutlandırma yaparak site taşıma imkanı sunar. Sürükle-bırak yöntemiyle, daha önce site taşıma yapmamış kimseler için bile basit ve kullanışlıdır. Bulut depolama olarak Amazon S3, OneDrive, FTP ve DropBox gibi araçlarla depolama imkanı sunar. 512 MB’den yüksek siteler için veya sitenin dışarı aktarma için premium seçeneği gerekir.


0 Shares:
Önerilenler
Daha Fazla

En İyi WooCommerce Temaları

WordPress’te iyi bir site tasarımı oluşturmak için tercih edebileceğiniz yüzlerce tema bulabilirsiniz. Bunları sektörlere göre farklı kategorilerde de…