WordPress Inode Sorunu

WordPress, web sitesi oluşturma ve düzenleme alanında en popüler yazılımlardan birisidir. Konumuza göz attığımızda birçok kişinin wordpress inode sorunu ile karşılaştığını görebilmekteyiz. Bu durum internet sitesi ya da bloğunuzda kullanmış olduğunuz dosyalara bağlı olan bir durumdur.

Sitenizde çok fazla sayıda görsel kullanıyorsanız, inode sınırına belirli bir zaman sonrasında ulaşabilirsiniz. Tabi bunların yanında tema gibi sorunlar da yer alabiliyor. Bazı temalar kendiliğinden yüzlerce farklı resmi sunucuya çekebiliyor. Bu durum da haliyle can sıkan ve inode sayısını arttıran bir durum olarak önümüze çıkmaktadır.

WordPress Inode Sorunu Çözüm Yolu

WordPress sitenizde yer alan inode sorununu çözmek için, birkaç farklı çözüme göz atacağız. Bu sayede hem sitenizin performansı hem de sorun çıkartan problemleri ortadan kaldırmış olacağız. Şimdi hızlıca çözüm yolunda kullanacağımız eklentimize geçiş yapalım ve ne tür bir özelliğe sahip olduğunu öğrenelim. 

Stop Generating Unnecessary Thumbnails Source

Bazen temalardan ya da sunuculardan kaynaklı olarak, sitemize yüklediğimiz görsellerden 3-4 tane fazladan kopya oluşmaktadır. Bu sorunun ortadan kalkması için “Stop Generating Unnecessary Thumbnails Source” eklentisini kullanacağız. Peki bu eklenti nedir? ne işe yarar?, kısaca bir göz atalım. 

Stop Generating Unnecessary Thumbnails Source, sitenizin medya kısmına eklediğiniz tüm görsellerden sadece bir tane yüklenmesine izin vermektedir. Normal şartlarda wordpress küçük, orta, orta büyük ve büyük olmak üzere 4 farklı seçenekte resimlerin optimizasyonunu yapmaktadır. Bu durum da hostinginizin inode limitini arttırmaktadır. Bu tür durumlara engel olmak için ise burada önermiş olduğumuz eklentiyi indirmeniz ve etkin hale getirmeniz gerekmektedir. 

Görseller sitenizi ve sunucunuzu en çok yavaşlatan ve performansını düşüren dosya biçimlerinden birisidir. Bu sebepten dolayı mutlaka eklentiyi kullanmanızı ve inode sorunları gibi hataları ortadan kaldırmanızı tavsiye etmekteyim. 

0 Shares:
Önerilenler