WordPress İçin 8 Adet 404 Yönlendirme Eklentisi

Web sitelerinde sorunlara bağlı olarak bazı hata kodları bulunur. Bu kodlar, web sitesi sahibine mesajlar verir. 404 sayfası, bunlardan biridir. Web sitesini ziyaret edenlerin bozuk bağlantı problemi yaşadığını gösterir. WordPress 404 eklentileri, bağlantı sorununun giderilmesinde kullanılır. Eklentileri sayesinde ziyaretçiler, farklı bir sayfaya yönlendirilir. Bu sırada 404 hataları kaydedilerek özelleştirmeler yapılır.

404 hata eklentilerinin görevi, büyük ve önemli olduğu için her eklenti tercih edilmemelidir. Detaylı araştırma yapılarak, güvenilir eklentiler kullanılmalıdır. Sizlere, bu yazımızda güvenilir WordPress 404 yönlendirme eklentilerinden bahsedeceğiz.

WordPress Yönlendirme Eklentileri

404 hatası, web sitesinde aranılan sayfa bulunamadığında verilen hatadır. Çoğu zaman ziyaretçilere, artık aranılan sayfanın olmadığını gösterir.

Bunun birlikte sitede kalıcı bağlantı değişiklikleri varsa 404 hatası oluşur. Bozuk ya da eksik dosyalar da bu hatanın nedenleri arasında bulunur. Dosyada sorun olduğunda WordPress, dosyanın arama motorları ve ziyaret tarafından okunabilir olması tekrar yazar. Ancak bilgiler, özel bir gönderi ya da sınıflandırma içeriyorsa 404 hatası alınır.

404 Hatalarının Çözümü Nedir?

404 hatalarının nedeni, çözümünü belirler. WordPress 404 hatası, kalıcı bağlantılardan kaynaklıysa çözümü hızlıdır. Bağlantıları temizlendiğinde sorun kolayca çözülmüş olunur. Bunun için öncelikle WordPress yönetici paneline giriş yapılmalıdır. Ardından ayarlara girilerek kalıcı bağlantılar seçilmelidir. Son olarak “Değişiklikleri Kaydet” seçeneğine tıklanmalıdır. Burada önemli olan kalıcı bağlantılarda herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır. Dosyalar, otomatik olarak güncellenecektir.

1.Redirection Eklentisi

Redirection, en çok kullanılan WordPress eklentileri arasında yer alır. Kullanımı oldukça kolaydır ve web siteleri ile uyumludur. 301 ve 404 yönlendirmeleri için kullanılabilir. Sitenin genel sıralamasında iyileştirmeler yapar ve ziyaretçilerin deneyimini geliştirir. Koşullu yönlendirmeler yaparak etkileşim arttırabilir.

2.404 Solution Eklentisi

404 Solution, WordPress 404 hatasında aranılan sayfayı, başka bir sayfaya yönlendirir. Zaman kazanmak için etkili bir eklentidir. Ayrıca yönlendirilecek sayfaların listesini de gösterir. Böylelikle site ziyaretçilerin deneyimi artar.

3.404 to 301 Eklentisi

404 to 301, basit eklentilerden biridir. 404 hatalarının yönlendirilmesini sağlar. 404 hatasına bağlı olarak bireysel ya da genel bir yönlendirme yapılabilir. Ayrıca eklenti sayesinde bozuk bağlantılar bulunabilir. 404 hatasıyla karşılaşıldığında e-posta adresine bildirim gösterir.

4.All in One SEO Eklentisi

All in One SEO, sık kullanılan bir SEO eklentisidir. WordPress 404 hataları, SEO için sıkıntılıdır. Bu eklentiyi kullanarak kaliteli 404 yönlendirmeleri yapılabilir. Bu da sitenin SEO uyumunu olumsuz yönde etkilemez.

5.Custom 404 Pro Eklentisi

Custom 404 Pro, kurulumu oldukça kolay ve yer kaplamayan bir eklentidir. 404 hatasıyla karşılaşıldığında ziyaretçilerin belirlenen sayfa ya da adreslere yönlendirilmesini sağlar. 404 hatası ile birlikte 302, 301, 308 ve 307 hatalarında da yönlendirmeler yapabilir.

6.SeedProd Eklentisi

SeedProd eklentisi, yönlendirme yapmak için sayfa oluşturmak için kullanılan bir eklentidir. Bilgilendirici bir açılış sayfası yapar. Böylelikle 404 sayfası, siteye özel buton, resim ve videolarla oluşturulur.

7.All 404 Redirect Eklentisi

404 hatası ile karşılaşıldığında URL adreslerini yönlendirmek gerekir. Bu da zaman alır. All 404 Redirect eklentisi ile 404 hatası olan sayfalar, ana sayfaya yönlendirilir. Dolayısıyla site yöneticisi, zaman kazanmış olur.

8.404 Page Eklentisi

404 Page eklentisi, WordPress 404 eklentileri arasında yer alır. Ancak diğer eklentiler gibi sunucu isteği ya da yönlendirme seçenekleri sunmaz. Ziyaretçileri, sitede tutabilecek bir 404 sayfası oluşturmaya yardımcı olur.

Sık kullanılan güvenilir WordPress 404 eklentileri bunlardır. 404 hatalarının siteyi olumsuz etkileyeceği unutulmamalıdır. Hataları düzeltmekle uğraşmak yerine 404 eklentilerini kullanmak birçok kolaylık sağlar.

0 Shares:
Önerilenler
Daha Fazla

En Hızlı 10 WordPress Teması

WordPress, internet ortamında içeriklerin hızlı bir şekilde paylaşılmasını sağlayan bir içerik yönetimi sistemi (CMS)’tir. Açık kaynak yazılımı ile…