WordPress En İyi Güvenlik Eklentileri – 2022

WordPress’in bir hayli popüler içerik yönetim sistemi olmasının başlıca sebeplerinden birisi eklentilerdir. Geniş bir eklenti yelpazesine sahip olması, WordPress sitelerini daha stabil çalışmasını ve güçlü olmasını sağlamaktadır. Çeşitli işlevler ve özellikler ile ön plana çıkan binlerce farklı eklenti yer almaktadır. Şu anda WordPress üzerinde 50 binden fazla eklenti olduğunu söylemek mümkündür.

Mağaza üzerinde en çok indirilen ve rağbet gören eklentiler arasında WordPress güvenlik eklentileri yer almaktadır. Bildiğiniz üzere web siteleri en iyi şekilde korunmalı ve gelecek olan tehditlere karşı hazır olmalıdır. Bu sebepten dolayı da güvenlik konusunda tedbir almak, en sağlıklı adımlardan birisidir. Güvenlik eklentileri ile birlikte istenmeyen e-postalardan tutun da kötü amaçlı yazılımlara kadar birçok tehlikeye engel olabilirsiniz. Bu yazımızda da güvenlik için kullanabileceğiniz en iyi eklentilere göz atacağız.

Önermiş olduğumuz eklentiler güncel olarak çalışan ve işini en iyi yapan isimler arasında yer almaktadır. Bu tarafta iyi bir araştırma gerçekleştirdik ve sizleri memnun edecek eklentileri listeledik. Umarım sitenize kurulum sağlayabilir ve sitenize karşı gelecek tehdit unsurlarını engelleyebilirsiniz.

Wordfence Security

WordPress güvenlik eklentisi konusunda en çok sevilen ve beğeni kazanan eklentilerden birisi Wordfence Security olmaktadır. Yaklaşık üç milyondan fazla akif indirilme sayısı ile birlikte, ön plana çıkan bir isimdir. Sitenizin güvenlik duvarı ve kötü amaçlı yazılımların taranması konusunda harika işler çıkarmaktadır. Güçlü bir yapıya sahip olması ve tarama yaparken detaylara biraz daha fazla takılması, kullanıcılar yönünden büyük bir avantajdır.

Eklentiyi kullanırken bazı analizlere ulaşmak da mümkündür. Örnek olarak siteye gelen trafiğin Google’dan ya da kötü niyetli botlar tarafından geldiğini görebilirsiniz. Bu sayede tehlike sezdiğinizde daha tedbirli ve önleminizi almış olacaksınızdır. Açık kaynak kodlu bir eklenti olan Wordfence Security, işlemleri web sunucunuzda gerçekleştirmektedir. Fakat tarama kısmında çok fazla bant genişliği tüketmemektedir. Düşük ya da orta paket bir hosting kullanıcısı için, en iyi özelliklerden birisidir.

All In One WP Security & Firewall

Son dönemlerde mağaza ve forum alanlarında sıklıkla karşılaştığım isimlerden birisi de All In One WP Security & Firewall olmaktadır. gelişmiş bir donanım yapısı ile birlikte ön plana çıkan bu eklenti, sitenizin güvenliğini korumak için en iyi şekilde çalışmalarını sağlamaktadır. Ücretli ve ücretsiz olarak ayrılan bu eklenti, ücretsiz sürümünde dahi sitenize olumlu yönde katkılar sağlayacaktır.

Wordpess en iyi güvenlik eklentisi olarak tavsiye ettiğim All In One WP Security & Firewall, farklı özellikler ve işlevleri sunmaktadır. Dilerseniz kısaca maddeler halinde bir göz atalım ve hızlıca nelerin olduğunu öğrenelim.

  1. Gerçek zamanlı olarak site trafiğini gösterir.
  2. Siteye yapılan kayıt işlemlerinde güvenliği üstlenir.
  3. Bruteforce ataklarını engeller.
  4. DDoS saldırılarına karşı koruma sağlar.
  5. Siteye yapılacak saldırı ve şüpheli hareketleri tespit eder.
  6. Veritabanınızı korur ve zamanlı olarak yedekler.

Burada yer alan maddelere göz attığımızda, eklentinin genel olarak tüm işlevlerini görmek mümkündür. Eğer bu şekilde bir korunma altına girmek istiyorsanız, mutlaka All In One WP Security & Firewall eklentisini kullanmanızı tavsiye etmekteyiz.

Sucuri Security

İçerik oluşturma panellerinde en sık kullanılan ve sevilen bir diğer güvenlik eklentisi ise Sucuri Security olmaktadır. Joomla, Drupal gibi içerik oluşturma platformlarındaki kullanıcıların tavsiye ettiği bir eklenti türüdür. Güvenlik çözümleri konusunda isminin ön plana çıkması nedeniyle, listeye dahil etmek istedim. Ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı sürüme ayrılmaktadır. Ücretsiz sürümde de birçok farklı özelliğe erişmek ve kullanmak mümkün oluyor. Kötü amaçlı yazılımların taranmasında, kara liste oluşturma, güvenlik denetimi gibi birden çok özelliği kullanabilirsiniz.

800.000’den fazla aktif kullanıcı sayısı ile birlikte, gönüllere taht kurduğunu söylemek de mümkün oluyor. Spam, kötü amaçlı yazılımlar, bot atma gibi tehlike unsurlarına karşı harika bir güvenlik ağı oluşturmaktadır. Gelen saldırılara karşı tam zamanlı bir bir koruma üstünlüğü taşımaktadır. Bu da eklentiyi harika bir avantaj durumuna çevirmektedir. Aynı zamanda DDoS gibi saldırı türlerinde başarılara imza atmış ve örnek olaylara şahit olmuş bir eklentidir.

Bu blog içeriğimizde WordPress en iyi güvenlik eklentileri başlığı altında bilgilendirme yapmaktayız. Genel olarak güvenlik eklentisi alanında daha fazla eklentiye ulaşmak mümkün, fakat bizler alanında popüler olanları eklemeyi tercih etmekteyiz. Umarım sizler için faydalı bir güvenlik eklentisi listesi olmuştur.

0 Shares:
Önerilenler
Daha Fazla

En İyi WooCommerce Temaları

WordPress’te iyi bir site tasarımı oluşturmak için tercih edebileceğiniz yüzlerce tema bulabilirsiniz. Bunları sektörlere göre farklı kategorilerde de…
Daha Fazla

En Hızlı 10 WordPress Teması

WordPress, internet ortamında içeriklerin hızlı bir şekilde paylaşılmasını sağlayan bir içerik yönetimi sistemi (CMS)’tir. Açık kaynak yazılımı ile…