İkinci El Domain Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Domain satın almak istiyorsunuz fakat kafanızda bazı düşünceler mi var? Hiç endişe etmeyin çünkü bu blog içeriğimizde kafanızda yer edinmiş olan soru işaretlerini cevaplamış olacağız. Birçok kişi web sitesi kurmak için direkt olarak konu ve sonrasında domain arayışına girmektedir. Peki ikinci el bir domain almak istersek ne olur? Bu ve bu tarz soruların cevaplarına birazdan hızlı bir şekilde değineceğiz.

Domain (Alan Adı) Nedir?

Domain, aslında bir isimlendirme yöntemidir. Web sitenizde kullanmak için seçtiğiniz .com, .net, .info gibi uzantıların tam haline domain ismi verilmektedir. Örnek olarak “aysima.com” bir domaindir. Burada kısacası internet sitenizin ismi ve adresi, domaininizin bütününü oluşturmaktadır. Sitenize ulaşmak isteyen kişiler, URL kısmına sitenizin domainini yazacaktır. Bu sebepten dolayı domain seçimleri kişiler ve markalar için en önemli hususlardan birisidir.

Domain Sorgulama Nasıl Yapılır?

İnternet sitenize uygun ve doğru alan adını sorgulayarak almak ister misiniz? Hemen aşağıda yer alan adımları takip edin ve hızlıca çözüm yöntemimize giriş sağlayın.

Adım #1: Aysima.com sitesine giriş yapın.

Adım #2: Ana sayfadan Domain Sorgulama bölümüne tıklayın.

Adım #3: Bu alana istediğiniz aramayı yapın ve sonuçlara göz atın.

Almak istediğiniz bir domain varsa ve bu size uygunsa, hemen hızlıca satın al butonu ile diğer işlemlere geçiş yapabilirsiniz.

İkinci El Domain Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Daha öncesinde kullanılmış bir domaini satın alırken nelere dikkat edebiliriz?

İşte bu sorunun cevabına maddeler ile birlikte göz atacağız. Bu sayede çok daha kolay ve hızlıca adımlarımızı tamamlamış olacağız. Tabi bazı risklerin olduğunu da belirtmemiz gerekiyor. Çünkü geçmişi kötü olan bir domain, gelecek için bazı sorunları da beraberinde getirebilmektedir. Gelin kısaca bir göz atalım.

 – Arama motorlarında domain araştırması yapın: Bir sitenin geçmişini öğrenmenin en kolay yolu Google üzerinden arama yapmaktır. Örnek olarak Google’a “xxx.com” domanini yazdığınızda eskiye dair birçok şeyi görebilirsiniz. Karşınıza çıkacak olan siteler spam vs. olabilir. Bu sayede kötü backlinkleri de kolaylıkla görmüş olabilirsiniz.

– Arama motorlarından engel olup olmadığını kontrol edin: Bazı domainler maalesef Google gibi arama motorlarından spam yani engel yiyebilmektedir. Bu şekilde olan bir domain asla eskisi gibi otoriter olmayacaktır. Tabi engeli kaldırma vs birçok farklı işlem sizleri uğraştıracaktır. Bu en önemli hususlardan birisidir.

– Domain yaşını ve geçmişisi sorgulayın: Satın alacağınız domainin ne zaman ilk olarak satın alındığı, ne tür sitelerde kullanıldığı ve nasıl bir geçmişe sahip olduğunu bilmek önemlidir. Bu sayede yapacağınız SEO çalışmalarına da birçok yönde olumlu ya da olumsuz etkenler sağlayabilirsiniz.

– Ahrefs gibi araçlar ile tarama yapın: Domaini SEO analiz araçları ile birlikte taramak, geçmişte alınan backlinkleri, domain değerini, site otoritesi gibi birçok şeyi de beraberinde getirmektedir. Bu sayede sitenin geçmişini daha iyi görebilmiş olacaksınızdır.

0 Shares:
Önerilenler
Daha Fazla

Icann Nedir?

Internet Corporation Of Assigned Names isimli kuruluşun kısaltımı olan ICANN, ülkemizde ise İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurulu…