İnternet Sitesi Nasıl Kurulur? – Yeni Başlayanlara Website Açma Rehberi

Bir internet sitesi kurmak Adsense geliri elde etmek veya e-ticarete başlamak gibi farklı hedeflere yönelik olabilir. Blog sitesi, haber sitesi, e-ticaret sitesi gibi farklı türlerde web siteler mevcuttur ve bunların her biri için pek çok işlemin ele alınması gerekmektedir. Başlangıç aşamasında bu işlemler yoğun olsa da tüm düzen oturduğunda birkaç dakikalık site güncellemeleri ile kazanç elde etmek, hatta bu işlemleri yönetecek kişileri işe alıp geliri pasif gelir haline çevirmek de mümkündür.

Bu içeriğimizde web sitesi ve e-ticaret sitesi açma hedefi taşıyan bireylerin izlemesi gereken en kolay ve uygun fiyatlı yolu detayları ile açıklayacağız.

Blog Sitesi Nasıl Açılır?

Blog sitesi üzerinden gelir elde etmek için Google’ın reklam hizmeti olan Adsense veya başka şirketlerle anlaşıp reklam eklentileri kurarak gelir elde edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken sitenizi daima güncel tutmak için içerikler yüklemek ve bunları yüksek kalitede tutmaktır. Ayrıca sitenizi yükseltmek daha fazla reklam tıklaması almak adına önemli olduğundan SEO çalışmalarına da yoğunluk vermeniz gerekecektir.

Bir blog sitesi açmak için şu adımları ilerletmelisiniz;

  • Domain ve hosting satın almalısınız.
  • wordpress.com’a girip Ürünler kategorisinden Blog Oluştur seçeneğini tıklayınız.
  • Bir hesap oluşturduktan sonra blog kurulumu, tema seçimi, dil seçimi gibi düzenlemeleri ele almalısınız.
  • Dilerseniz kullandığınız sosyal medya hesaplarını blogunuza bağlayarak daha yüksek etkileşim potansiyeli elde edebilirsiniz.
  • Mail adresinizi girip hesabınızı doğrulamalısınız ve ilk blogunuzu oluşturup içeriklerinizi dilediğiniz gibi hazırlayarak yayına almaya başlayabilirsiniz.
  • Bir süre sonra Google Adsense ve/veya Google News başvuruları yaparak başvurunuza olumlu yanıt geldikten sonra sitenizde Google reklamlarını yayınlayıp gelir elde etmeye başlayabilirsiniz.

E-ticaret Sitesi Nasıl Açılır?

Dijital bir işletme kurmak hedef kitlenizi geniş tutmak, geleneksel ticaretin getirdiği pek çok iş yükü ve masraftan kurtulmak demektir. E-ticaret sitesi kurmak için şu adımları ilerletmeniz yeterli olacaktır;

  • İlk olarak WordPress site kurulum adımlarını blog açma adımlarına benzer şekilde ele almanız gerekmektedir.
  • Ardından WordPress sitenizi bir e-ticaret sitesi haline getirecek olan ücretsiz eklenti ‘WooCommerce’ü kurmalısınız.
  • Eklentiyi yükleyip etkinleştirdikten sonra gerekli ayarları düzenlemelisiniz.
  • Bu eklenti dışında SEO yapabilmeniz veya siteyi Google’ın sevdiği şekilde düzenleyebileceğiniz içerik tablosu oluşturma eklentileri, bilgileri yedeklemek için eklentiler, yoast/rank math gibi içerik editörlüğünü öğreten eklentiler vb. de kurmalısınız.
  • Ardından sol menüde karşınıza ‘ürün ekle’ seçeneği çıkmaya başlayacak.
  • Ürünlerinizi ekledikten sonra kargo süreci ile ilgili ayarları da yapmanız gerekmektedir. Siteniz bir otel rezervasyonu sitesi ise takvim ekleme, rezervasyon bölümü ekleme, canlı destek ikonu ekleme gibi başka ek özelleştirmeler de yapabilirsiniz.

Ayrıca WordPress dışında popüler başka uygun fiyatlı e-ticaret alt yapılarından birini satın alabilir, web tasarımcılardan özel yazılım talep edebilir veya kurulum konusunda internetten bir danışmanla anlaşarak ücretli site kurulumu da yaptırabilirsiniz. İnternet dünyasında hemen her şey sizin bütçenize, bilgi birikiminize ve taleplerinize göre dilediğiniz gibi şekillenebilecek esnekliğe sahiptir.

0 Shares:
Önerilenler
Daha Fazla

Cache Nedir?

Cache genel olarak uygulamaların, tarayıcıların ve web sitelerinin daha hızlı yüklenmesine yardımcı olmak için geçici veriler toplar. Bu…