En İyi WordPress E-Ticaret Temaları

Dijital dünyada ürün veya hizmet pazarlamak isteyenler için WordPress hazır tema ve eklentileriyle çok büyük kolaylıklar sağlar. Kendi içerisinde sektörlere göre dizayn ettiği binlerce farklı temayı bulabilirsiniz. Her biri kendi içerisinde ücretsiz ve pro versiyonlarını barındırabilir. E-ticaret işlemleriniz için WordPress E-ticaret temaları ihtiyacınıza göre mevcuttur. Bu alanda bir işlem yapacaksanız en iyi wordpress e ticaret temaları listesini göz önünde bulundurabilirsiniz.

Divi

Ürünleriniz için görselliği öne çıkaracak slider, fotoğraf, video, fiyat tablosu, sürükle-bırak özellikleri daha da geliştirilmiştir. Dil çeviri desteği içerisinde 30’dan fazla dil seçeneği vardır. Woocommerce uyumludur. Özellikle yerelden de öte global çapta e-ticaret yapmak isteyenler için çok gelişmiş bir e-ticaret temasıdır. Ayrıca sadece pazarlama odaklı değil başka amaçlar için de kullanılabilmektedir.

Depot

Kendi içerisinde işlemlerinize göre özelleştirilebilir seçenekler sunar. Genel olarak ise ürün detayları ile aratabileceğiniz renk, kategori veya fiyat filtreleri gibi filtrelemeler, farklı ürün şablonları, fiyat tabloları, ürün fotoğraf galerisi, sipariş takip sistemi, kullanıcı kaydı ve kullanıcı yorumları, indirim veya kampanyalar için özel tasarım sistemler bu e-ticaret temasında bulunur. Kullanıcı deneyimini daha da yükseltecek işlevleri ile marka yönetiminizi profesyonelce yapabileceksiniz.

Artemis

Artemis e-ticaret teması aslında pazarlamadan da farklı olarak diğer sektörler için de kullanılabilmektedir. Ancak uyumlu olduğu eklenti ve yazılımlarla geniş çapta hedef kitlesi olan, geniş ürün yelpazesine sahip işletmeler için çok işlevsel olmaktadır. Kendi içerisinde kullanıcılarına çok sayıda e-ticaret/pazarlama demosu sunar. Sürükle-bırak özelliğiyle site oluşturma, Woocommerce uyumu sayesinde de kullanıcılar istedikleri tasarımda sitelerini oluşturabilir.

Botiga

Minimalist ancak bir o kadar da fonksiyonel özellikleri ile Botiga e-ticaret teması çok farklı sektörlerin online pazarlama işlemlerinde kullanılabilir. Listemelerinde çok farklı seçenekler sunar. Fiyat bazlı ve ödeme seçenekli sistemler, üç ürünlü foto galeri tasarımı, ürün kartlarında özelleştirme seçeneklerini burada sıralayabiliriz. Bunlar haricinde aramalarınızda filtreleme seçenekleri de vardır. Aramalarınıza bağlı olarak ürün önerisini de bu tema da bulabilirsiniz.

eStore

WooCommerce eklentisiyle uyumlu olarak çalışmaktadır. Ücretsiz ve pro versiyonu mevcuttur. Ücretsiz halinde de çok fazla işlev bulabilirsiniz. Ancak pro versiyonunda ileri derecede eksiksiz işlevlere sahip olabilirsiniz. Beaver Builder ve Elementor gibi sayfa oluşturucular ile uyumlu olarak çalışır. Bu da sizlerin kişiselleştirilmiş sayfa tasarımları yapmanızı sağlar. Özel widget çeşitleri vardır. Sayfa düzenini tamamen kendi sektör özelliklerine göre ayarlayabileceğiniz bu tema ile sitenizi profesyonel hale getirebilirsiniz.

WoodMart

Yüksek kalitede görüntüleme işlevleri sunar. Sürükle-bırak özelliğiyle site oluşturma imkanı vardır. Özelleştirilebilir seçenekleri de fazladır, sitenizdeki şablon, renk ve başlık stili gibi alanlarda da fazla seçeneğe sahip olabilirsiniz. Temanın tüm özelliklerini hem masaüstü hem de mobil kullanımda kullanabilirsiniz. Ürünlere ait tüm detayları sunan işlevlere sahiptir. Yakınlaştırılabilir fotoğraf galerisi, ürün beden seçenekleri, renk seçenekleri, ürün aramada gelişmiş filtreleme seçenekleri ile sitenizi profesyonel ve yüksek kullanıcı deneyimine ulaştırır.

Bu temalar haricinde ise sizlere önerebileceğimiz Astra, Shopkeeper, Hestia, ShoppingCart, Wootsify, X-Store, Lotus gibi e-ticaret temalarını da inceleyebilirsiniz.

WordPress E-Ticaret Teması Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

WordPress tüm sektörlere göre temalara sahiptir. Bu ilk başta kullanıcılar için eğlenceli bir süreç gibi dursa da tema seçmek oldukça dikkat gerektirir. Ve karşınıza yüzlerce tema çıktığında ise durum biraz eğlenceli olmaktan çıkabilir. Ancak ne istediğinizi veya neye ihtiyacınız olduğunu biliyorsanız daha iyi bir tercih yapabilirsiniz. Yolun henüz başında olanlar veya neye dikkat edilmesi gerektiğini bilmeyenler için durumu şöyle sıralayabiliriz;

  • Mobil uyumluluğu
  • Site ve sayfa hızı
  • Eklenti destekleri
  • Tasarım
  • Özelleştirilebilir seçenekler
  • Çok yönlü kullanım seçenekleri
  • Navigasyon kullanım kolaylığı

Bunlara bakıldığında şöyle diyebiliriz, Woocommerce uyumlu olması bir artıdır. WordPress’in e-ticaret siteleri için geliştirdiği özel eklentide çok fazla işleve ulaşılabilir. Aynı zamanda mobil uyumluluk sunması zaten günümüz e-ticaret kullanımı için mutlaka olması gereken bir özelliktir. Buna artı olarak da hem masaüstü hem de mobil cihazlarda hızlı kullanıma sahip olması sizi öne çıkaran özellikler olacaktır.

0 Shares:
Önerilenler
Daha Fazla

En İyi WooCommerce Temaları

WordPress’te iyi bir site tasarımı oluşturmak için tercih edebileceğiniz yüzlerce tema bulabilirsiniz. Bunları sektörlere göre farklı kategorilerde de…