Çok Dilli WordPress Siteler İçin En İyi 5 Dil Eklentisi

WordPress tabanlı web sitelerinin büyük bir bölümü uluslararası hizmet vermektedir.

Bu sebeple, içeriklerin yabancı dilde olması ve şirketler arası işbirliğinin korunması için web sitelerin ortak konuşulan yabancı dillere çevrilmesi gerekir. İçerikleri yabancı dillere dönüştürmek zaman kaybına neden olabilir. Ancak WordPress dil eklentisi ile hazırlanmış olan içerikler hızlı bir şekilde çevrilebilir. Web sitelerin ihtiyacına göre farklı özelliklerde WordPress dil eklentileri bulunmaktadır.

WordPress En İyi Dil Eklentileri

Çeşitli dillerde ayrı ayrı web sitesi kurmak, hem vakit kaybı hem de oldukça gereksizdir. Bunun yerine dil eklentisi kullanılırsa farklı dillerde istenildiği gibi saniyeler içerisinde çeviri yapılabilir. Birden fazla dil seçeneği olan sayfalar,

yüksek oranda site içi trafiğine sahip olurlar. Bu da uluslararası alanda bilinirliği arttırır.

Marka değeri ve pazarlama çalışmaları açısından WordPress dil eklentisi kullanımı oldukça önemlidir. Bununla birlikte satış oranlarını olumlu bir şekilde etkileyecektir. Çoklu dillere sahip olan eklentilerin ücretli ve ücretsiz sürümleri bulunmaktadır.

En iyi WordPress dil eklentileri şu şekildedir:

1.    GTranslate

GTranslate, Google tarafından geliştirilen bir WordPress eklentisidir. Ücretsiz bir şekilde hizmet vermektedir. Kullanıcıların istedikleri dillerde çeviri yaparlar.

WooCommerce gibi e-ticaret sistemleriyle uyumlu bir şekilde çalışmaktadır.

Google Analytics entegrasyonu sağlanmaktadır. SEO için uyumludur. Bütün internet kullanıcılarına açıktır.

2.    Weglot Translate

Weglot Translate, farklı dillerde web site oluşturan en iyi WordPress dil eklentisidir.

SEO uyumludur. Kullanımı kolaydır. 60 adet dil seçeneği bulunmaktadır. Ancak, ücretsiz sürümünde sadece 1 adet dil vardır. Meta açıklamaları ve anahtar kelimeleri farklı dillere çevirme özelliği bulunur. Dil eklentisi aktif hale geldikten sonra, web siteleri otomatik olarak farklı dillere çevrilecektir.

3.    Polylang

Polylang, en iyi WordPress dil eklentisi denilebilir. 100’den fazla dil seçeneği ile web siteleri farklı dillere çevirebilir. Ancak otomatik dil çevirme özelliği bulunmamaktadır.

Bu yüzden sitelerdeki dil çevirme işlemi zaman alacaktır. İyi tarafından bakılırsa çevrilmek istenen içerikler kullanıcı kontolünde olacaktır. Lingotek ile uyumlu bir şekilde çalışmaktadır. Ücretli planında basit özellikler bulunur. Premium’da ise anahtar kelime çevirisi, html, hreflang ve opengraph etiketi gibi konularda destek sağlayabilir.

4.    TranslatePress

TranslatePress, WordPress dil eklentisi arasında en çok tercih edilen hizmettir.

Sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Web sitelerindeki içerikleri farklı dillere kolay bir şekilde çevirmektedir. Basit bir arayüzü vardır. Sayfa bilgisindeki verileri farklı dillere çevirme özelliğine sahiptir. Bunun dışında, sosyal medya uygulamaları için geniş kapsamlı bir SEO desteği sunmaktadır. Otomatik ve manuel kullanma seçeneği ile kullanıcılara kolaylık sağlamaktadır.

5.    WordPress Multilingual Plugin

WordPress Multilingual Plugin, kurumsal şirket ve blog siteleri için uygun bir WordPress dil eklentisidir. Sitede bulunan içerikleri 50’den fazla dile çevirebilme özelliği bulunmaktadır. Kullanımı kolay ve oldukça hızlıdır. Ayrıca web siteler için çeşitli SEO hizmetleri sunmaktadır.

0 Shares:
Önerilenler
Daha Fazla

En İyi WooCommerce Temaları

WordPress’te iyi bir site tasarımı oluşturmak için tercih edebileceğiniz yüzlerce tema bulabilirsiniz. Bunları sektörlere göre farklı kategorilerde de…