DNS Sunucusu Yanıt Vermiyor Hatası Nasıl Çözülür?

DNS, internet sitelerinin adreslerini kullanıcılarının sistemlerine tanıtan ve kullanıcıların internet bağlantısını sağlayan bir sistemdir. İnternet sitelerinin adreslerinde değişiklikler meydana geldiyse ya da tarihi geçmişse DNS sunucusu yanıt vermiyor hatasıyla karşılaşarak ve siteye erişemeyebilirsiniz. Bu durumda yapılması gereken ilk şey hatanın kaynağını bulup, uygun çözüm yolları aramaktır.

DNS Sunucu Hatası Neden Olur?

DNS sunucu yanıt vermiyor hatası; yanlış yapılandırılan DNS ayarlarından ya da kullanılan eski bir tarayıcıyla ilgili kullanıcı sorunlarından kaynaklanabilir. Bu hatayla karşılaşmanın başka bir sebebi ise, DNS sunucusunun kullanılmasına izin vermeyen bir sunucu kesintisi olabilir. DNS sunucusu yanıt vermiyor hatasını çözmek için web sitesini ziyaret ettiğiniz tarayıcıyı değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Eğer tarayıcınızı değiştirdiğinizde de aynı hatayla karşılaşıyorsanız farklı çözüm yolları arayabilirsiniz.

DNS Sunucusu Yanıt Vermiyor Çözümü

Eğer bir web sitesine girdiğinizde DNS sunucusu yanıt vermiyor hatasıyla karşılaşırsanız bunu çözmenin birden fazla yolu vardır. DNS sunucusu yanıt vermiyor hatası çözümü, aşağıdakilerden biri olabilir.

1.   Tarayıcınızı değiştirin.

Bu yöntem bir problemi ortadan kaldırmak için oldukça basit gibi gözükse de tarayıcılarınızı değiştirip güncelleyerek DNS sunucusu yanıt vermiyor hatası çözümünü bulabilirsiniz. Örnek vermek gerekecek olursa; eğer kullandığınız tarayıcı Google Chrome ise DNS hatası veren web sitesini Mozilla Firefox gibi farklı bir tarayıcıdan ziyaret edebilirsiniz.

2.   Bilgisayarınızı güvenli moda alarak tekrar başlatın.

Bilgisayarınızın işletim sistemiyle alakalı bir problem olduğunda da DNS sunucusu yanıt vermiyor hatasıyla karşılaşabilirsiniz. Bu sebeple Windows işletim sistemli bilgisayarınızı güvenli moda geçirerek web sitesini tekrar ziyaret etmeyi deneyebilirsiniz.

3.   Kullandığınız antivirüs programlarını ve güvenlik duvarını devre dışı bırakın.

Eğer birinci adımı uyguladıysanız ve hala DNS sunucusu yanıt vermiyor hatasıyla karşılaşıyorsanız güvenlik duvarını geçici bir süreliğine devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Güvenlik duvarı ve virüs yazılımları cihaz sağlığını korumak için oldukça büyük öneme sahiptir fakat bazı zamanlarda ağ bağlantılarını engelleyerek sorunlara neden olabilir. Güvenlik duvarını devre dışı bırakarak

DNS sunucusu hatası aldığınız siteyi tekrar ziyaret edin. Ziyaret ettiğiniz web sitesindeki hata kaybolduysa, kullandığınız virüs programını değiştirebilir ya da uygulama ayarlarını tekrar gözden geçirebilirsiniz. Güvenlik duvarının cihaz sağlığınız için oldukça önemli olduğundan bahsetmiştik, bu sebeple işleminiz bittikten sonra güvenlik duvarını tekrar aktif hale getirmeyi unutmayınız.

0 Shares:
Önerilenler
Daha Fazla

SSL Nedir?

Alışveriş yapmak için çoğu kez e-ticaret sitelerini tercih ederiz. Bu tip sitelerin genelinde ödeme aşamasına geçtiğimizde ya da…