Web Hosting Nedir?

Web sitenizi internet üzerinde yayına alabilmenizi sağlayan online hizmete web hosting adı verilir. Web sitenizin düzgün bir biçimde görüntülenmesi ve ziyaretçiler tarafından uğrak yer haline gelmesi için hosting yani barındırma hizmetine ihtiyacınız vardır. Web hosting, siteniz için kullanılacak olan her türlü dosya ve verilerin saklanmasını sağlayan alandır.

Yeni bir web sitesi oluşturmak için mutlaka hosting kiralamanız gerekmektedir. Web hosting sağlayıcısının hizmeti, sunucuyu kesintisiz şekilde açık tutarak çeşitli verileri ziyaretçilerin tarayıcılarına aktarmaktır.

Web sitenizin içeriğine göre hosting alanının kapasitesi de değişkenlik göstermektedir. Kişisel bloglar için küçük ölçekli hosting paketleri yeterli olabilirken büyük ve kurumsal şirketler açısından gelişmiş hosting paketleri seçmek daha uygun olacaktır.

Hostinglerin en çok tercih edilenleri genel olarak Linux ya da Windows hosting hizmetleridir.

Linux Hosting ve Windows Hosting

Linux hostingler genel itibariyle ucuz olmaları sebebiyle tercih edilirler. Windows hostinglere göre daha ekonomik olan Linux hostingler, performans açısından da oldukça verimlilerdir. WordPress kullanıcılarının yazılım dili sebebiyle sıkça tercih ettikleri bir hosting türüdür. Linux hostingler genel olarak PHP yazılım diline daha yatkındır. Linux hostingler, adından da anlaşılacağı gibi Linux işletim sisteminin altyapısını kullanırlar. Bu hostinglerde cPanel ve Directadmin gibi paneller sayesinde kolaylıkla içerik kontrolü sağlanabilir.

Windows hostingler ise Windows işletim sistemi altyapısını kullanarak çalışırlar. Linux’a göre daha pahalıdırlar. Genel olarak .NET, ASP ve MSSQL yazılım dili için tercih edilir. Windows hostinglerde kullanılan admin paneli ise Plesk kontrol panelidir. Windows hostingler içerisinde en çok kullanılan kontrol paneli Plesk’tir.

Web TV Hosting Nedir?

Web hosting hizmetlerinin yanında bir başka hosting çeşidi olan web tv hosting hizmeti de vardır. Web tv hostingler, online olarak görüntülü ya da sesli yayın yapılmasına olanak sağlayan altyapıya sahip hosting hizmetleridir. Genel olarak wowza altyapısını kullanan bu hosting hizmeti, yüksek ses ve görüntü ile yayın yapılması amacına uygundur.

Web tv hosting paketlerinden birini satın alarak kendinize ait bir video portalı oluşturabilir, çeşitli yayınlar gerçekleştirebilirsiniz. Web tv hosting alanı sürekli olarak gelişmeye devam etmektedir.

Web tv hosting hizmeti sadece online olarak eğlence amaçlı yayınların yanı sıra, güvenlik kameralarının ve iptv kameralarının yayın yapılması ya da yedeklenmesi için de kullanılmaktadır.

İhtiyacınıza Uygun Paketler

Aysima olarak 17 yıllık tecrübemizle, her türlü ihtiyaçlarınıza cevap vermeyi kendimize görev ediniyor ve müşteri memnuniyetini en yükseğe çıkarıyoruz. Web hosting hizmetimiz ihtiyacınıza en uygun paketler halinde sizlere özel olarak sunuluyor.

Bireysel ya da kurumsal hosting paket seçeneklerimizle birlikte ister Windows ister Linux altyapısını tercih ederek dilediğiniz pakedi seçerek satın alabilirsiniz.

İhtiyaçlarınıza uygun olarak en yüksek performansı alabilmeniz açısından tüm sunucularımız optimizasyon sürecinden geçerek kullanıma açılmaktadır.

Windows ya da Linux web hosting hizmetlerinden birini tercih etmeniz halinde güvenlik açısından Windows’u Kaspersky Proaktif ile Linux’u ise Imunify360 ile zenginleştirerek son derece güvende olmanızı sağlıyoruz.

Sorunsuz ve Güvenli Hizmet

Tüm ihtiyaçlarınıza yönelik, sorunsuz ve güvenli hizmet politikamızla siz değerli müşterilerimiz için çalışıyoruz. ‘’Her gün daha iyiye.’’ sloganımızla doğrultusunda hareket ediyoruz.

Bireysel ya da kurumsal ihtiyaçlarınız için her daim size özel çeşitler ve alternatifler sunuyoruz. Sunucularımız, uptime sistemi üzerinden 7/24 kontrol ediliyor ve kesintisiz şekilde hizmet veriyor.

17 yıldır kesintisiz olarak sürdürdüğümüz hizmetlerimizle birlikte her gün yüz binlerce müşteriyi sunucularımızda güven içerisinde ağırlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Sektördeki engin tecrübemizle birlikte 13 binden fazla müşteri, 95 binden fazla yanıtlanan ticket, 6 bin 500’den fazla cevaplanmış çağrı ve %99’a varan uptime oranıyla müşterilerimize sorunsuz ve güvenli hizmet veriyoruz.

Aysima.com, sektörün tüm ihtiyaçlarını ve yenilikleri göz önünde bulundurarak kendi gelişimini daha ileri taşıyıp, siz değerli kullanıcılarına müşteri memnuniyeti kazandırmayı amaçlamaktadır.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önerilenler
Daha Fazla

Linux Web Hosting

Bir internet sitesi kurabilmek için isim ve barındırma hizmetine ihtiyaç duyulur. Web sitenizin adına domain adı verilirken, siteyi…