Linux Web Hosting

Bir internet sitesi kurabilmek için isim ve barındırma hizmetine ihtiyaç duyulur. Web sitenizin adına domain adı verilirken, siteyi kuracağınız alana ise hosting adı verilmektedir.

Hosting seçimi yapmak oldukça önemlidir. ‘’Hosting Ne İşe Yarar?’’ sorusundan hareketle yola çıkarsak, sitenizde yer alacak her türlü görsel, içerik, yazı gibi tüm dökümanlar hosting içerisinde yer alacaktır. Hosting, web sitenizin arka yüzü olarak da nitelendirilebilir. Bu nedenle seçim yapılacak hosting türü, hızı ve güvenilirliği oldukça önemli etkendir.

Web hosting türleri genel olarak Windows ve Linux olarak ikiye ayrılır.

Linux Web Hosting Nedir?

Linux hosting, Linux işletim sisteminin alt yapısından oluşan bir web sitesi barındırma aracıdır. Linux hostingler fiyat ve güvenlik açısından oldukça popüler hosting türleridir. Ayrıca yine Linux hosting barındırma araçları, PHP ve Mysql yazılım dilini tercih eden webmasterler tarafından da sıkça tercih edilirler. WordPress, Joomla, Opencart gibi PHP yazılım dilini tercih eden hazır sistemleri tercih etmek isterseniz Linux hosting seçmeniz oldukça doğru olacaktır.

Linux işletim sistemini ele alacak olursak, açık kaynaklı bir işletim sistemi olması büyük bir avantaj sağlamaktadır. Linux, kullanıcılar ve yazılımcılar tarafından tekrar tekrar geliştirilebilir ve güncellenebilir bir işletim sistemidir. Diğer işletim sistemlerinde yapılamayacak birçok işlemi Linux kullanarak yapabilmek mümkündür zira açık kaynaklı olması sebebiyle kullanıcılarına özgürlük sunmaktadır.

Windows ve Mac gibi işletim sistemlerinde sistem hataları görüldüğü zaman mutlaka yeni bir güncelleme beklemek gerekir ancak Linux için böyle bir durum söz konusu değildir. Tespit edilen hata yazılımcılar ya da kullanıcılar tarafından da tespit edilerek çözülebilir. Bu da Linux’a büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Linux işletim sistemleri sadece hosting alanında değil, birçok sektörde de kullanılmaktadır. Özellikle otomotiv sektöründe ön plana çıkan Linux; Ford, Toyota, Jaguar, Nissan, Mazda gibi önde gelen otomotiv üreticilerinin dijital sistemlerine de hayat vermektedir.

Linux Hosting Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Linux hosting seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.

Bunları maddeler halinde özetlemek gerekirse:

  • Kurulacak web sitesi sayısına göre paket seçimi yapılmalıdır.
  • Trafik boyutu.
  • Disk boyutu.
  • Sunucu altyapısı ve konumu.
  • E-Mail hesap sayısı.

Yukarıda maddeler halinde yazılı olan tüm unsurlar hosting seçiminde önemli yere sahiptir. Kuracağınız sitenin içeriği çok zengin ve sitenizi ziyaret edenlerin sayısı hayli fazla olacak ise trafik boyutu oldukça önemlidir. Çoğu webmaster ve kurumsal siteler, sitelerinin daha hızlı akış sağlaması için yüksek ya da sınırsız trafik tercih etmektedirler. Öte yandan küçük orta boy işletmeler için günlük bilgilerin yer aldığı bir tanıtım sitesi olduğunu ele alırsak normal trafik yeteri kadar işinizi görecektir.

Yine hosting sağlayıcınızın size sunduğu disk alanı da oldukça önemlidir. Web sitenizde yer alacak tüm dökümanlar elbette belirli bir yer kaplayacaktır. Disk alanı ise kaplayacak alana göre daha büyük olması her zaman avantajlıdır. Sitenizde yer alacak içeriğe uygun bir disk alanı seçmelisiniz.

Sunucunun altyapısı ve konumu da oldukça önemlidir. Sunucuların altyapıları ne kadar sağlam olursa hem güvenlik hem kalite açısından o kadar iyi demektir.

E-Mail hesap sayısı ise genellikle kurumsal e-posta kullanmak isteyen şirketler ya da şahıslar için geçerlidir. Genellikle satın alınan paket bilgileri içerisinde size sunulacak olan e-mail hesap sayısı da yer almaktadır.

Sonuç

Sonuç olarak, günümüzde birçok webmaster Linux hosting tercih etmektedir. Gerek maliyet gerekse performans olarak bakıldığında ideal bir hosting hizmeti sağlamaktadır. Sizler de eğer projelerinize uygun olduğunu düşünüyorsanız gönül rahatlığıyla Linux tabanlı hosting kiralama hizmetinden faydalanabilirsiniz.

0 Shares:
Önerilenler