Sadece Domain ve Hosting Satın Alarak Ücretsiz E-ticaret Yapabilir Misiniz?

E-ticaret konusunda henüz yeterince deneyiminiz olmayabilir ve geleneksel ticarete göre daha az sermaye gerektirmesi, ürün depolama probleminin olmaması, hedef kitleyi ülke çapında ya da dünya çapında arttırması gibi sağladığı pek çok avantaj nedeniyle e-ticarete başlamak istiyor olabilirsiniz. Sermayeniz düşük olması halinde sadece domain ve hosting ücretleri ödeyerek başarılı bir iş planı oluşturmanız mümkün. Bu şekilde nasıl e-ticarete başlayabileceğinizi merak ediyorsanız içeriğimizi okumaya devam edin.

E-ticaret Kurmak İçin Temel İhtiyaçlar

Geleneksel ticarette olduğu gibi e-ticarette tüm temel ihtiyaçlarınızı karşılamak için her birini satın almak zorunda değilsiniz. Satın almak zorunda olduğunuz unsurlar konusunda yeterince araştırma yaptığınızda oldukça düşük fiyatlara bunları da halletmeniz mümkün. Sadece domain ve hosting ücreti ödeyerek site açmak için ihtiyacınız olan temel unsurları kısaca şu şekilde belirtebiliriz;

  • Domain ve hostinginizi ilk olarak satın alın
  • WordPress’te ücretsiz bir tema seçip site kurulumu aşamasını halledin.
  • E-ticaret için WordPress tarafından sunulan WooCommerce eklentisinin kurulumunu da yapın.
  • Diğer eklentileri de kurup etkinleştirin.
  • Ürün ekleme adımına geçin.
  • Dönem dönem reklam bütçeleri ayırın.

Belirttiğimiz adımları ilerletmeniz halinde e-ticaret sitenizin biraz zaman geçtikten sonra kazanç sağlayacağından emin olabilirsiniz. Bundan sonrasında gelirinizin başlarda büyük bölümünü sitenizi geliştirmek ve daha fazla insana ulaştırmak için ayırmanız gerektiğini ve işleri böyle büyütebileceğinizi unutmamalısınız.

Maddeler halinde verdiğimiz adımları daha detaylı bir şekilde alt başlıklarda inceleyelim.

Domain ve Hosting Satın Alma

Sitenizi açabilmek için elbette ki en önce bir isme ve sitenizi web’te çalışır hale getirebilmek için web hosting’e ihtiyacınız var. Hosting konusunda alanında en iyi firma ile çalışmak için Aysima’yı tercih etmenizi öneririz. Bu sayede hızlı çalışan, beklediğiniz verimi alabileceğiniz, müşterilerinizin hemen sitesinden ayrılmasına neden olan yavaşlıkta olmayan bir siteye sahip olursunuz.

WordPress ve WooCommerce Kurulumu

İnternet dünyasında web siteler için en çok tercih edilen alt yapı olan WordPress’i e-ticaret platformuna dönüştürmek için ücretsiz WooCommerce eklentisini kurmanız yeterli olacak.

Tamamen hazır olmayan WordPress’in özelleştirilebilir olması hayalinizdeki siteyi kurmak için de oldukça kolaylık sağlayacaktır. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde rahatlıkla kullanabileceğiniz WordPress sitenizi yüklemek için WordPress hosting paketlerimizden faydalanarak daha hızlı sonuç alabilirsiniz.

WooCommerce Eklenti Kurulumu

WordPress sitenizi bir e-ticaret sitesine dönüştürecek olan WooCommerce eklentisinin kurulumu ve ayarları oldukça kolaydır. Bunun için şu aşamaları ilerletmelisiniz;

  • İlk olarak sol taraftaki menüde yer alan kısımdan ‘Eklentiler’ ‘Yeni Ekle’ adımlarını ilerletin ve karşınıza çıkan arama çubuğuna ‘WooCommerce’ yazıp aratın.
  • Kurulum aşamasını tamamladıktan sonra ‘Eklentiler’ ‘Yüklü Eklentiler’ adımlarını ilerletin ve WooCommerce kutusunun altında yer alan Etkinleştir kısmına tıklayın.
  • Eklenti çalışır hale geldikten sonra hangi ödeme yöntemini kullanacağınız, adresiniz, para birimi, ürün satışının hangi alanda olduğu gibi ayarları yapmanız gerekmektedir.
  • Nakliye fiyatı, gönderim adresi, vergi düzenlemeleri gibi ayarları da ayrıyeten düzenlemeniz gerekmektedir.
  • En son aşamada ürünleri kontrol panelini kullanarak eklemeye başlayabilirsiniz.

Siteye Ürün Ekleme

Sol taraftaki menüde görünür hale gelen ‘Ürünler’ ‘Yeni Ekle’ dediğinizde ürününüzü kolayca ekleyebilirsiniz.

Ürünleri eklerken isim ekleme, görsel ekleme, açıklama metni, fiyat, etiket gibi düzenlemelerin mutlaka yapılması gerekmektedir. Son olarak ‘Yayınla’ dediğinizde ürününüz sitede görünür hale gelecektir.

Tema

WordPress’in bu kadar sık tercih edilme nedenlerinden biri pek çok alanı özelleştirebilmenizdir ve bunu da doğru Tema seçimi ile yapabilirsiniz. Temanızı seçerken dikkat etmeniz gereken teknik özellikler;

  • Mobil uyumlu olması
  • WooCommerce eklentisi ile uyumlu olması şeklindedir.
  • Temanın kurulumu için şu adımları ilerletmelisiniz;
  • Sol menüde yer alan ‘Görünüm’ seçeneğini seçin ve ‘Temalar’ deyin.
  • ‘Yeni Tema Ekle’ deyip buraya WooCommerce yazdığınızda karşınıza bu eklenti ile uyumlu olan temalar gelecek.
  • Bunlardan birini seçin ve Yükle deyin.
  • Son olarak yüklenme tamamlanınca temayı etkinleştirmeniz gerekmektedir.

Tema çalışır hale geldiğinde dilediğiniz özelleştirmeyi yapmak için ‘Görünüm’ ‘Özelleştir’ kısmına tıklayıp tüm düzenlemeler bittiğinde ‘Yayınla’ demeniz yeterlidir.

Eklentiler

Siteniz için yararlı olabilecek tüm eklentileri WooCommerce eklentisini kurduğunuz aynı adımları ilerleterek kurabilir, etkinleştirip ayarlamalarını gerçekleştirebilirsiniz.

Reklam Bütçesi

Sitenizi daha çok kullanıcının karşısına çıkarmak için mutlaka reklam bütçesi ayırmanız ve çeşitli dijital pazarlama taktiklerini uygulamanız gerekmektedir. Bu aşamada; rakip analizi, hedef kitle analizi, hedef kitleye en uygun sosyal medya alanlarını belirlemek gibi pek çok işlem satışlarınızı yükseltip işinizi büyütme konusunda faydalı olacaktır.

0 Shares:
Önerilenler
Daha Fazla

Domain nedir?

Domain nedir, türleri ve uzantıları nelerdir sorularına cevap verebilmek için domain kavramını genel anlamda ele aldığımız bu makalemiz…