Imunify360 Nedir ? Ne işe Yarar ?

Sunucu gibi alanlarda önem verilen en başlıca unsurlar arasında güvenlik gelmektedir. Eğer güvenlik iyi bir şekilde oluşturulmazsa, maalesef dijital platformda işler biraz daha karmaşık ilerlemektedir. Bu makalemizde sizlerle birlikte Imunify360 konusuna değineceğiniz. Güvenlik alanında başarılı ve sevilen isimlerden birisi olması nedeniyle, blog içeriğimize konu olarak almak ve sizleri bilgilendirmek istedim. Umarız faydalı ve sizler için bilgilendirici bir makale türü olmuştur.

Peki Imunify360 nedir? Birazdan başlıklar halinde bu konuya değinerek gerekli merak edilen tüm soruları cevaplamaya çalışacağız. Bu sayede sizlerin de kafanızda yer edinen soru işaretlerini cevaplamış olacağız.

Imunify360 Nedir?

Linux tabanlı sistemlerde sunucu güvenliğini en iyi hale getirmek ve arttırmak için CloudLinux tarafından geliştirilen bir güvenlik sistemidir. Yapay zeka ile birlikte güçlendirilerek, sunucu güvenliği en iyi duruma getirilmiş durumdadır. Dünya üzerinde yer alan birçok saldırılar hakkında bilgiler toplanmış ve analiz edilerek geliştirilen bir eklenti türüdür. Bu sebepten dolayı da Linux için Imunify360 bir hayli yüksek önem taşımaktadır.

Web sitelerinizi Imunify360 ile birlikte Dos saldırılarından, kimlik avı gerçekleştiren sitelerden ya da kötü amaçlı olarak hazırlanan kötü amaçlı yazılımlardan kolaylıkla koruyabilirsiniz.

Imunify360 Çalışma Prensibi Nedir?

Imunify360, içerisinde yer alan ve sürekli olan güncellenen saldırı veritabanına göre verilerini analiz ederek farklı güvenlik dizinleri oluşturmaktadır. Bu dizinlerde farklı güvenlik kuralları oluşmaktadır. Bu sayede sitenize herhangi bir saldırı geldiğinde, otomatik olarak kurallar aktif hale gelir ve saldırıya karşı büyük bir kalkan oluşturulur. Bunun en büyük örnekleri genel olarak; sürekli olarak admin paneline giriş denemesi, FTP giriş denemeleri gibi durumlardır.

Sitenize herhangi bir saldırı durumu olduğunda, Imunify360 güvenlik yazılımı direkt olarak devreye girmektedir. Peki Imunify360 nasıl çalışır? İzinsiz bir giriş algılama olduğunda loglarını şüpheli işlem türlerine karşı taramakta ve tehlikeli IP adreslerini hemen engellemektedir.

Imunify360 Özellikleri Nelerdir?

Güvenlik eklentisi olan Imunfiy360, birçok farklı alanda bizlere özellikler sağlamaktadır. Bu sebepten dolayı sizlerle birlikte burada Imunify360 Özellikleri başlığı altında bazı maddeleri listelemek istiyorum. Hızlıca bir göz atalım ve ne tür özelliklerin bizleri beklediğini görmüş olalım.

1- Gelişmiş güvenlik duvarı,

2- IDS / IPS sistemi

3- Proactive Defense ile birlikte maksimum güvenlik ağı,

4- Kernel & PHP yama ile birlikte harika bir yönetim,

5- Yüksek sayıda yer alan L7 saldırılarında captcha ile birlikte maksimum seviyede güvenlik önlemi,

6- Zararlı dosyaların tespiti,

7- IP itibar yönetimi ile birlikte web sitesi itibar izleme.

Burada yer alan özelliklere baktığımızda Imunify360’ın tüm özelliklerini ve işlevlerini görebilmekteyiz. Umarım bu alanda sizler için faydalı ve bilgi içeren bir makale türü olmuştur.

0 Shares:
Önerilenler
Daha Fazla

Cache Nedir?

Cache genel olarak uygulamaların, tarayıcıların ve web sitelerinin daha hızlı yüklenmesine yardımcı olmak için geçici veriler toplar. Bu…