Google My Business Nedir?

Bir ürün ya da hizmet almak isterken artık eski alışkanlarımız yerine daha çok dijital ortamda tavsiyelere bakabiliyoruz. Bu anlamda da SEO çalışmaları, daha doğru yerel SEO çalışmaları önem kazanıyor. Süreç içerisinde çalışmalarınıza yardımcı olan program ve uygulamalardan biri olan Google My Business, işletmenizin yerel aramalarda öne çıkmasında büyük bir rol üstlenir. Bu program vasıtasıyla işletmenizin konumu, aldığı yorumlar, çalışma saatleriniz gibi önemli bilgileri müşterilerinize ulaştırabilirsiniz. İşletmenizin dijital dünyadaki önemli bir yüzü olan programda tanınma, kitlenizi artırma fırsatı sunulur.

Google My Business nedir sorusunu biraz daha açacak olursak, temel de Google Arama Motoru ve Google Haritalar ile entegre olarak çalışan bir sistemdir. SEO çalışmaları da zaten bu anlamda önemlidir. Anahtar kelime çalışmalarınızı yerel veya global, hangisine ihtiyaç duyuyorsanız o yönde yapmanız halinde aramalarda öne çıkıyorsunuz. Bu programda ad işletmenize dair doğru bilgiler, iyi fotoğraf ve yorumlar varsa kitlelerin ilgisi çekebilmiş oluyorsunuz.

Google My Business Hesabı Nasıl Açılır?

İşletmenize ait Google Benim İşletmem hesabı açmak için gereken bir işletme hesabıdır. Eğer ki işletme girişiniz zaten mevcutsa bu durumu Google’a bildirmeniz yeterli olur. Bu süreç ise sizin gerçek bir işletme olduğunuzun tespit edilmesini içerecektir. Google’a telefon, e-posta ile doğrulama seçeneklerini iletebilirsiniz. Başka kişi veya firmaların hesabınıza erişmesini önlemek adına bu tarz önlemler alır. Ancak bu işlem sonrasında hemen Google işletme hesabı açılmaz. Genelde 3 günlük bir süre sonunda GMB açılmış olur. Bu sürede Google’un bilgilerinizi doğrulamak için işlemler yapar. Adım adım hesap oluşturma konusuna gelirsek de, işletme hesabınızı açtığınızı varsayarsak;

  • Google’un ana sayfasından ‘oturum açma’ sekmesini tıklayın.
  • Buradan da ‘hesap oluştur’ seçeneğine tıklayacaksınız.
  • Kullanıcı adı, e-posta, telefon gibi bilgi alanlarının tamamını eksiksiz ve doğru olarak doldurun.
  • En sonda da bilgilerinizi Google’a gönderin.

Google My Business Hesabı Nasıl Onaylanır?

Hesap açma işlemleriniz sırasında Google hesabınızı onaylamak için sizden bir iletişim kanalı tercih etmenizi isteyecektir. Telefon numarası veya e-posta seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Posta kodunda e-posta adresinize gelen bilgiler ile konumunuzu kontrol edip kodu ekrana girmeniz gerekir. Aynı şekilde telefon numarasında da gelen kodu iletmeniz gerekir. Bu şekilde Google My Business İşletmeler arasına onaylı olarak girmiş olursunuz.

Google My Business Nasıl Kullanılır?

GMB kullanabilmek için işletme hesabına sahip olmanız yeterli oluyor. Ancak hesabınızı aktif hale getirdikten sonra içerisine yapmanız gereken işletmenize bağlı olarak değişebilir. Yine de ne olursa olsun kullanıcılar, işletmenize dair iyi görsel, fazla yorum bulursa sizin için o kadar iyi olur. Adresinizi doğru olarak eklendiğinden de emin olmalısınız. Olası bir telefon veya adres değişikliğinde bunu mutlaka GMB üzerinde de güncellemeniz gerekir. Bu tarz küçük gibi gözüken ama oldukça önemli olan detayları atlamamanız halinde müşteriler tarafından da daha fazla geri dönüşler alabilirsiniz.

Google Benim İşletmem Neden Önemli?

Google’un yerel bulucuları arasında en doğru bilgilerinizle yer almanız arz ve talep denginizi artırır. Çünkü birçok kişi ürün ve hizmet alımlarını dijital olarak gerçekleştirmeyi tercih ediyor. Burada da işletmenizi GMB’ye ekleyerek Google Local Finder ile Google Local Pack sıralamalarında yer alabilirsiniz. Bu şekilde de;

  • Rezervasyonlarınızı daha hızlı gerçekleştirebilirsiniz.
  • İşletmeniz favorilere eklenebilir. Müşteri kitleniz genişler.
  • Puanlama sistemi sayesinde de başka müşteriler için dikkat çekici olabilirsiniz.
  • Yakınlarında bir işletme arayışında olanlar için aradığı bilgileri en iyi şekilde sunarsanız talep edilme oranınız artar.
  • Kullanıcılar tarafında ise farklı işletmelere listeli olarak ulaşabilir, teklif alma fırsatı yakalayabilirler.

Google My Business Profilinizde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Google Benim İşletmem’de yer alırken şunlara mutlaka dikkat edin. Çünkü doğru, eksiksiz bilgi işletmenizi öne çıkaracak en temel kriterdir.

  • Sektörünüze ait en doğru anahtar kelimeleri GMB’ye yükleyin.
  • Şirket logonuza mutlaka burada yer verin. Yoksa da profesyonel bir logo tasarımı edinin.
  • Fotoğraflarınızı kaliteli boyutlarda ekleyin. JPEG veya PNG formatı uygundur. 720×720 piksel ölçüleri de işletme fotoğraflarınız için önerilir. Profil fotoğrafınız 250×250, kapak fotoğrafınız 1080×608 piksel olmalıdır.
  • Sanal tur eklemeleri için de çalışmalar yapın.
  • Video yüklemek de artı olacaktır. Burada ise video kalitesi 720p altında olmamalıdır.
  • İşletmenize gelen olumlu veya olumsuz yorumlar sizin için önemlidir. Her birine dönüş sağlamanız sizi kullanıcılar gözünde daha iyi bir konuma getirir.
  • Bilgileriniz güncelliğini sağlayın ve web sayfanıza da burada yer verin.
0 Shares:
Önerilenler