Google Keep Nedir? Nasıl Kullanılır?

İş yaşantımızda ya da günlük olarak önemli bilgileri not etme ihtiyacımız olabilir. Eğer ki yoğun bir temponuz varsa pratik bir program varsa işlerinizi kolaylaştırır. Dijital dünya da bu anlamda size bulut sisteminde not programları sunar. Böylelikle önemli bilgilerinizi, aklınıza gelen fikirleri unutmadan kayıt altında tutarsınız. Google Keep’te de kullanıcılar için pratik bir kullanımla notlarını güvenle kayıt alma özelliği sunulur. Ancak bu programın kullanımını daha pratik hale getirmeniz için sizin için bir yol haritası niteliğinde yazı derledik. Programın temel özellikleri, programa giriş, bulut sistemi ile farklı cihazlardan kullanımı, güvenlik seçenekleri gibi daha birçok merak edilen konuya yazının devamında ulaşabilirsiniz.

Öne Çıkan Google Keep Özellikleri

Gününüzü planlamak ve önemli notlarınızı kayıt altında tutabilmek için Google notlar önemli bir işlev sağlar. Öncelikle google keep nedir, hangi özellikleriyle öne çıkar? Bunu biraz açalım;

  • Listeler oluşturabilirsiniz.
  • Renkli not kağıtları vardır. Kategorize ettiğiniz listeleri böylelikle ayırt edebilirsiniz.
  • Hesabınızı senkronize edebilir, farklı cihazlardan da notlarınıza ulaşabilirsiniz.
  • Yeni notlar veya değişiklikler tüm cihazlarda eş zamanlı olarak güncellenir.
  • Notları fotoğraf ve video olarak kaydedebilir, üzerlerinde notlar alabilirsiniz.
  • Notlarınızı sesli de yazdırabilirsiniz.
  • Gmail’de yerleşik olarak bulunur.

Google Keep Nasıl Kullanılır?

Google Keep’i iOS veya Android cihazlarından kullanmak isterseniz mağazalardan programı indirmeniz yeterli olur. Google Keep iOS için App Store’dan, Google Keep Android için ise PlayStore’dan indirmeleri yapabilirsiniz. Sonraki süreç ise Google hesabınızla giriş yapmak olacaktır. Gmail hesabı gerekliliği vardır. Eğer yoksa o anda bir hesap oluşturabilir ve giriş işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

  • Giriş yaptıktan sonra ise ekranınızda sol tarafta ‘not alma’ kısmı bulunur. Buraya da sağ alt köşede yer alan yazı fontları, el yazısı seçenekleriyle notunuzu alabilirsiniz.
  • Notlarınızı ayrı bir liste oluşturarak burada da tutabilirsiniz. Bunun için seçeneklere tıklamanız yeterli olur.
  • Ayrıca notlara farklı renkler atayabilirsiniz. Mesela ‘şifreler’ olan notları sarı yaparak bunu genel görünümde de bir kategoriye sokmuş olabilirsiniz.
  • Onay kutusu oluşturarak, yaptığınız görevlendirmeler bittiğinde buradan takibini sağlayabilirsiniz.
  • Aldığınız notlara hatırlatıcılar da ekleyebilirsiniz. Belirttiğiniz tarih ve saatte size not sesli uyarı tonu ile hatırlatılır.
  • Notlarınızı paylaşmak istediğiniz farklı kişileri e-posta yoluyla uygulamaya davet edebilirsiniz.
  • Görüntüler üzerindeki metinleri de aktarabilirsiniz.
  • Notlarınızın üzerine başlıklar, bunların altına da alt başlıkları ve metinleri ekleyebilirsiniz.

Ayarlar sekmesinden senkronizasyon özelliğini de açmanız halinde, kayıtlı bulunduğunuz mailin açık olduğu cihazlarda Google Keep’i indirmeniz halinde notlar buralara da aktarılmış olur.

Google keep masaüstü kullanımında da programı indirerek kolaylık sağlar. Senkronize edilmiş bir hesap ise direkt olarak notlarınız masaüstü bilgisayarınızdan da ulaşabilirsiniz.

Google Keep Giriş Nasıl Yapılır?

Eğer kullandığınız bir Gmail hesabı varsa burada yerleşik olarak bunu görebilirsiniz. Buradan ya da programı indirerek uygulama üzerinden de kullanabilirsiniz. Direkt olarak Gmail hesabınızla giriş yapabilirsiniz. Buraya ayrı olarak Google Keep şifre koyma tanımlanabilir. Güçlü bir şifre kullanmanızı öneririz. Eğer bir Gmail’iniz yoksa yeni oluşturabilir ve giriş işlemlerinize devam edebilirsiniz. Ancak senkronize olacak bilgileriniz bu mail adresi üzerinden olacaktır. Aynı notlara farklı cihazlardan da erişmek isterseniz, diğer cihazlarda da aynı mail ile uygulamaya giriş yapmanız gerekecektir.

0 Shares:
Önerilenler