Başarılı Bir E-ticaret Sitesi Kurmak İçin Yapmanız Gerekenler

Günümüzde birçok büyük küçük işletme hedef kitlesini ulusal ya da global çapta büyütmek için işini e-ticarete taşımaktadır. Yalnızca e-ticarete başlayacak pasif veya aktif gelir elde etmek isteyen de hatırı sayılır bir kesim bulunmaktadır. Her iki grubun da başarılı olmasını sağlayacak e-ticaret sitesi kurma rehberini sizin için hazırlayıp bu içeriğimizde paylaşıyoruz.

E-Ticaret Nasıl Kurulur?

Bir e-ticaret web sitenizin olması için kurulumda neler yapmanız gerektiğini mutlaka bilmenize gerek yok. Taleplerinizi ve hayallerinizi web tasarım uzmanlarına aktardığınızda bu işi sizin yerinize yapacaktır. Ancak ödemeler başlangıç aşamasında sizin için yüksek gelebilir. Bu nedenle yapmanız gereken adımları bilmeniz gerekebilir. E-ticaret sitenizi açmak için şu aşamaları ilerletmelisiniz:

  • İlk olarak sizin için en uygun site alt yapısını seçmelisiniz. E-ticarette en sık kullanılan site alt yapıları; WordPress (WooCommerce), özel yazılım alt yapısı, ikas, Wix, Shopify, BigCommerce ve Magento şeklindedir.
  • Ardından bir domain satın almanız gerekmektedir. Domain seçimi yaparken ileride önem kazanacak olan SEO çalışmalarına uygun ve işinizle direkt uyumlu, hedef kitlenizin seveceği bir isim seçmeniz gerektiğini unutmamalısınız.
  • Bir Hosting firması ile anlaşmalısınız. Hostingler sitenizi web’te kullanabilmeniz için mutlaka satın almanız gereken alanlardır. Bu alanı internette dükkan kiralamak gibi düşünebilirsiniz.
  • Logonuzu ve marka isminizi oluşturup gerekli telif işlemlerini halletmelisiniz. Aksi halde sitenizin .com uzantısına ileride .net, .xyz gibi farklı uzantılarla kopya siteler açılabilir ve çeşitli problemlere açık hale gelebilirsiniz.
  • Şirket türünüze hitap eden hedef kitleyi iyice tanımak için çalışmalar yapmalısınız.
  • Sitenizi kategorilere ayırıp, ürünlerinizi görselleri ile birlikte eklemelisiniz. Ürün ekleme esnasında mutlaka Google dostu ürün açıklamaları eklemeniz gerektiğini unutmamalısınız.
  • Ödeme yöntemi, sanal POS gibi uygulamaları ele almalısınız.
  • Ürününüzü nerelerde pazarlamanız gerektiğini tespit etmelisiniz.

E-Ticaret Sitesi Nasıl Başarılı Hale Getirilir?

Tüm teknik işlemleri hallettikten sonra satışlarınızla ilgili gereken verimi alamıyor veya hiç satış yapamıyor olabilirsiniz. Bu durumda en doğrusu sorun yaşadığınız alanla ilgili bir uzmana danışmaktır. Sorunun hangi alanda olduğunu mutlaka tespit edip buna göre profesyonellere ulaşmalısınız.

Örnek olarak sorununuz sitenizin üst sıralarda olmaması ise bir SEO uzmanına danışmanız gerekirken; sorun hedef kitlenize nasıl ulaşabileceğinizi bir türlü bulamamak ise bu durumda dijital pazarlama uzmanlarından hizmet almanız gerekmektedir. Probleminiz eğer hız konusunda sorun yaşamak ise birbirinden farklı hizmet paketlerini Aysima’da inceleyerek hostinginizi güçlendirebilirsiniz.

Eğer bütçeniz konusunda sorunlar yaşıyorsanız işlemleri kendiniz halletmeyi seçmek süreci çok yavaş hale getirebilir. Ancak bu tip bir durumla karşılaştığınızda çeşitli online araçları kullanmayı öğrenebilir, bunlarla ilgili ücretsiz/düşük ücretli online eğitimler alabilir ve ilerlemeye çalışabilirsiniz.

0 Shares:
Önerilenler