E-mail Hosting Neden Tercih Edilmeli?

Hosting alanında onlarca farklı hosting türü bulunmaktadır. Bakıldığında her bir hosting paketinin farklı özelliklerinin yer aldığını görmekteyiz. Bazıları disk olarak bazıları hız olarak gibi ayrımlar ile karşımıza çıkmaktadır.

Bu hosting paketleri arasında bir de E-mail hosting paketi yer almaktadır. Peki nedir bu e-mail hosting? Bu içeriğimizde birçok kişinin merak ettiği bu soruyu cevaplayarak sizleri bilgilendireceğim.

E-posta servisleri, günlük bireysel ya da kurumsal alanlarda sıklıkla kullandığımız hizmetlerden birisidir. Özellikle de işletme gibi alanlarda iş operasyonlarını en iyi şekilde yönetebilmek için, e-mail adresleri hayatımızı kolaylaştıran adımlardan birisidir. İşin içerisine birde e-mail hosting girdiğinde, işler biraz daha farklı bir boyuta ulaşmaktadır. Gelin kısaca mail hosting ile alakalı merak edilen başlıklarımıza geçiş yapalım.

Mail Hosting Nedir?

E-postalarınız için sunucu görevi gören hizmete mail hosting ismi verilmektedir. Alan adınıza bağlı olarak e-posta adresinizin gelen kutusuna bir mail geldiğinde, web üzerinden yönlendirme yapar ve direkt olarak alıcının sunucusunda saklar. Daha sonrasında da alıcı gerekli e-mail hizmeti üzerinden gelen maili istediği gibi yönetebilmektedir.

Kurumsal olarak hizmet veren tüm firmalar, mail alanında birçok farklı çalışmalar uygulamaktadır. Tabi bu durumu bireysel olarak da görebilmek mümkündür. Bu sebepten dolayı da e-posta ile alakalı hizmetler her zaman dikkat çekmektedir. E-mail hosting de tam bu noktada kullanıcıların imdadına yetişmektedir.

Mail Hosting Avantajları Nelerdir?

İşleriniz büyüdükçe artık ücretsiz olarak kullandığınız birçok servis sizlere yetersiz gelecektir. İşte bu tür durumlarda ücretli e-posta hizmetlerinden yararlanmak en doğru karar olacaktır. Bu alanda da mail hosting, sizler için en avantajlı ve mantıklı kararlardan birisi olacaktır. Gelen kısaca mail hosting hizmetinin avantajlarına bir göz atalım.

Profesyonel Görünmenizi Sağlar

Mail hosting, e-postalarınızın daha profesyonel bir şekilde görünmesini sağlamaktadır. Özel bir alan adına sahip olacağınız için, insanların hem dikkatini hem de ciddiye alma oranlarını arttıracaktır. Aynı zamanda markalaşma adımlarında da sizlere yardımcı olacaktır.

Güvenli Bir Sunucudur

Mail hosting, endüstri standartları veri şifrelemesini yapacak şekilde hazırlanmaktadır. Hesabınızda oturum açıldığında, siz oturumunuzu kapatana kadar sunucudan gönderilen tüm verilerin şifrelenmesini sağlamaktadır. Güven konusunda herhangi bir şüphe ya da korku yaşamanıza gerek kalmamaktadır.

Yeterli Depolama Alanı Sağlar

E-posta barındırma hizmetlerinde genel olarak yeterli bir depolama alanı ile karşılaşırsınız. Bu sayede de maillerinizi ve mail adreslerinizi dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Diğer hosting paketleri içerisinde örnek olarak 1 MB sınır varsa, mail hosting içerisinde 10 MB bir alan bulunmaktadır. En büyük avantajlardan birisidir.

Geliştirilmiş Bir Performans Sunar

Mail gönderme, mail alma, imza ekleme gibi birçok farklı özelliği kapsamaktadır. Bu sayede şirketinizin üretkenliği alanında büyük bir avantaj söz konusudur. Birçok farklı özelliği ile birlikte ön plana çıkmaktadır.

Gelişmiş Spam ve Virüs Koruma

Yukarıda genel olarak güvenlik kısmından bahsetmiştik. Bu noktada da spam ve virüs alanındaki avantajından bahsetmek mümkündür. Gelen spam ve virüslü mailleri filtreleme yaparak, postalarınızın dışarısında kalmasını sağlamaktadır.

Burada yer alan maddeler baktığımızda, E-mail hosting ne işe yarar? sorusunun genel olarak cevabını görebilmekteyiz. Umarım sizler için faydalı ve bilgi içeren bir makale türü olmuştur.

0 Shares:
Önerilenler