Mükemmel E-Posta İmzası Nasıl Hazırlanır?

Günümüzde imza olayı herkes için çok önemli bir konu örneğidir. Resmi ya da farklı kurumlarda sıklıkla imzalar atılmakta ve durumu daha ciddi bir iş şekline dönüştürmekteyiz. Bildiğiniz gibi imzaları gerçek hayatta kalemler ile atıyoruz ve bu bize ait olan bir imza türüdür. Peki internette imza nasıl olur? İşte bu sorunun cevabını da bu yazımızda sizlerle birlikte cevaplamak istiyorum.

Son zamanlarda internet ve forum gibi alanlarda e-posta imzası nasıl hazırlanır gibi soruların çoğaldığını görmekteyim. Bunun üzerinde sizler için bu şekilde bir makale hazırlamak istedim. Umarım sizler için faydalı ve bilgi içeren bir makale türü olmuştur. Aşağıda anlatmış olduğum adımları takip ettiğiniz sürece, sizlerde kendize harika bir e-posta imzası hazırlayabilirsiniz. 

E-Posta İmzasında Hangi Bilgiler Yer Alır?

Kendinize internet ortamında bir e-posta imzası hazırlamak istiyorsanız doğru makaledesiniz. Sizler için bu konuyu detaylı olarak ele almak ve gerekli adımları maddeler halinde paylaşmak istiyorum. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan konu başlıklarına hızlıca geçiş yapabiliriz.

1) Adı ve Soyadı

E-posta imzamızın en başta gelen bilgilerinden birisi de adı ve soyadı kısmıdır. Tabi ki her imzada mutlaka adımızı ve soyadımızı metnin ilk satırına eklememiz gerekmektedir.

2) Üyelik Bilgileri

Bu kısım biraz daha önemli ve dikkat edilmesi gereken konudur. Bu sebepten dolayı biraz daha özen göstermelisiniz bu alana. Çalıştığınız şirketi, firmayı, in unvanını, departman gibi isimleri e-posta imzamıza eklememiz gerekmektedir. Eklediğiniz bilgiler sayesinde güvenilirlik seviyeniz yükselecek ve mesajlarınızın ciddiye alınma oranı artacaktır.

3) İkincil İletişim Bilgileri

E-posta imzası hazırlama aşamasında farklı iletişim bilgilerini eklememiz gerekmektedir. Burada genel olarak sosyal medya hesaplarınızı, iletişim numaranızı gibi birçok farklı seçeneği ekleyebilirsiniz. Ayrıca kendinize ait olan bir web sitesi ya da blog adresini eklemek de, harika bir seçenek olacaktır.

4) Sosyal Medya Bilgileri

Markanızın ya da kendinizin ismi için sosyal medya kullanımı en önemli alanlardan birisidir. Sahip olduğunuz iş alanında ya da kendi unvanınızın takipçi kazanması ve büyük bir kitleye sahip olmanız, güvenilirlik konusunda harika bir adım olmaktadır.

E-posta imzası oluşturma aşamasında mutlaka sosyal medya bağlantılarınızı eklemeyi unutmayın. Bu sayede hem markanızın bilinirliğini arttırabilir hem de güven verme açısından bir adım önde başlayabilirsiniz. Genel olarak facebook sayfaları, instagram profilleri gibi sosyal medya simgelerini e-posta imzalarında sıklıkla görmekteyiz.

5) Harekete Geçirici Mesaj

Oluşturduğunuz e-posta imzasının atmış olduğunuz mail ile birlikte uyumlu olması, en önemli konulardan birisidir. Harekete geçirici mesaj kısmında ise imzalarınızın bir çeşit satış konusu gibi görünmesini sağlayacaktır. Bu tür durumlarda attığınız maile göre imzalarınızı güncellemeyi ve farklılıklar seçmeyi unutmayın.

6) Sektör Sorumluluk Reddi ve Yasal Gereklilikler

Bazı sektörlerde birçok farklı düzenlemeler yer almaktadır. Bu durumlarda e-posta iletişim kısmında imzanızına yönelik bir sorumluluk reddi beyanı eklemek isteyebilirsiniz. Tabi bulunduğunuz sektörde bu tür bir düzenleme bulunmuyorsa, herhangi bir işlem yapmanız gerek kalmamaktadır.

E-posta imzası oluşturma adımında fotoğraf ve logolar eklemek, en mantıklı ve doğru seçimlerden birisidir. Özellikle yaptığım araştırmalarda adınızın yüzünüzle ilişkilendirilmesi, popülerleşme sürecinde harika bir adımdır. Bunun yanında şirketinizin logolarını da ekleyerek daha fazla marka bilinirliği katabilirsiniz.

E-Posta İmzası Nasıl Oluşturulur?

E-posta imzası oluşturmak için sizlere özel olarak bir siteden bahsetmek istiyorum. Bu site dünya üzerinde E-posta imzası oluşturma kısmında en başarılı ve en kolay sistemlerinden birisidir. Sitemizin ismi HubSpot olmaktadır ve uzun yıllardan bu yana sektörde bilinirliği yüksek bir yapıya sahiptir.

Sitemiz son derece basit ve anlaşılır bir yapı ile kullanıcılarını karşılıyor. Siteye herhangi bir üyelik oluşturmadan kolaylıkla tasarımı oluşturabilir ve indirme işlemini başlatabilirsiniz. Tamamen ücretsiz ve çevrimiçi şeklinde hizmetlerini devam ettirmektedir. Siteye giriş yaptığımızda direkt olarak karşımıza hazır şablonlar çıkıyor. Bu şablonlar üzerinden kendi e-posta imzamızı istediğimiz şekilde özelleştirebiliriz.

Bu yazımızda sizlerle birlikte Mükemmel E-Posta İmzası Nasıl Hazırlanır? başlığı altında genel bir bilgilendirme yapmaktayız. Umarım sizler için faydalı ve bilgi içeren bir makale olmuştur.

0 Shares:
Önerilenler
Daha Fazla

DKIM Nedir ? Nasıl Çalışır ?

İnternet dünyasında e-mail trafiğinizi spam ve adres sahteciliğine karşı korumak istiyorsanız Domain Anahtarlarıyla Tanımlanmış E-posta yani Domain Keys…