AdBlock Nedir? Nasıl Kullanılır?

İnternet kullanıcılarına göre, web sayfalarında gezinirken en sinir bozucu şeylerden biri de reklamlara maruz kalmaktır. Esasen ziyaret edilen web siteleri için ciddi anlamda maddi kazanç sağlayan reklamlar, çarkın dönmesi için gereklidir fakat bazı web sitelerinde öylesine yorucu ve absürt reklamlar yer alır ki, reklam görmeye tahammülünüz dahi kalmaz.

Tüm bu sorunları ortadan kaldırmak AdBlock kullanarak mümkün hale gelmiştir. AdBlock, tarayıcılarında eklenti olarak bulunarak istenmeyen reklamları engelleme konusunda sizlere yardımcı olmaktadır.

AdBlock Nedir?

Adından da anlaşılacağı üzere Türkçe çevirisi, ‘Reklam engelleyici’ karşılığını yansıtmaktadır. AdBlock kullanımı sayesinde ziyaret edilen sitelerdeki reklamlar engellenmiş olur. Dünya üzerinde kullanılan en popüler reklam engelleyicidir. Birçok tarayıcı tarafından eklenti olarak kullanılması mümkündür. Google Chrome web mağazasıüzerinde AdBlock Plus adıyla yer alan reklam engelleyicisini aynı zamanda Firefox ve Opera’da da dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

AdBlock Nasıl Kullanılır?

AdBlock kullanımı oldukça basit bir eklentidir. Herhangi bir karışık kurulum gerektirmez. Google Chrome kullanıcıları için Chrome Web Mağazası üzerinden AdBlock Plus adıyla indirilebilir. AdBlock Plus eklentisini buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Mozilla Firefox kullanıcıları ise yine bu bağlantıya tıklayarak kolay bir şekilde AdBlock edinebilirler.

Opera tarayıcısını tercih edenler ise yine diğer tarayıcılarda olduğu gibi Opera’nın kendi mağazasından şu link üzerinden edinerek, reklam engelleyicisini basit şekilde kullanmaya başlayabilirler.

Windows haricinde Mac OS işletim sistemine sahip Safari tarayıcı kullananlar ise şuradaki Mac App Store üzerinden AdBlock eklentisine sahip olabilirler.

AdBlock nasıl kullanılır?”sorusunun cevabı ise oldukça basittir. Tüm tarayıcıların eklenti mağazalarında eklentiyi indir seçeneği yer almaktadır. AdBlock indirme ve AdBlock kullanımı için indirme işlemini gerçekleştirdikten sonra tarayıcınız sizin izin vermenizi isteyecektir. Gerekli izin işlemi için onay vermenizle birlikte eklenti otomatik olarak tarayıcınızda yer alacak ve otomatik olarak çalışmaya başlayacaktır.

Reklamların Faydaları Nelerdir?

İnternette, TV’de, basılı organlarda sürekli olarak karşımıza çıkan reklamlar… Bazı reklamlar vardır ki oldukça sinir bozucudur ancak yine bazı reklamlar vardır ki, duygularınıza dokunur. 

Genel olarak internet ortamında reklamların puanının yüksek olduğunu söylemek pek mümkün değildir. İnternet kullanıcıları sörf yaptıkları sitelerin daha hızlı açılmasını ve kesintiye uğramamalarını istemektedirler. Bu da zamanla reklam engelleyicisi kullanmayı beraberinde getirmiştir.

Reklamların dezavantajları olduğu gibi avantajları da bulunmaktadır. Reklamların var olması, tüketim ve üretim açısından fayda sağlar. Reklam denilen kavram eğer hiç olmasaydı çoğu üründen ya da içerikten haberimiz olmaz ya da çok ama çok geç olurdu. Bu nedenle reklamlar fırsatları da beraberinde getirir. Örneğin satın alınacak bir ürünü unuttuk diyelim, tesadüfen karşımıza çıkabilecek reklam sayesinde o ürünü satın alma hafızamız tekrar yerine gelir. İnternet üzerinde de var olan reklamlar belirli algoritma mantığıyla çalıştıkları için aradığınız bir ürün sürekli olarak karşınıza çıkar ve sizin o ürünü devamlı olarak hatırlamanıza sebep olur. 

Tüm reklam faydaları sadece bunlarla son bulmuyor elbette…

Yeni çıkan bir ürünü ya da içeriği denemek açısından reklamların etkisi büyüktür. Çevrenizde hiç rastlamadığınız ancak sizin damak tadınıza ya da zevkinize hitap edebilecek bir ürünün aslında gerçekte var olduğunu reklamlar vasıtasıyla öğrenebilirsiniz.

Satışların yapılması da reklamın içeriğine bağlı olmakla beraber, satış ve tüketim ikilisi karşılıklı sürdüğü müddet, reklamlar da ülke ekonomisine katkıda bulunulur. Reklamlar teşvik eder, tüketici satın alır. 

Genel olarak reklamları ele aldığımızda tek taraflı bir fayda sağlamadığını görüyoruz. Reklamlar, üretici açısından da tüketici açısından da çift yönlü fayda sağlamaktadırlar. Aynı zamanda ayarlar menüsünden standart sertifika vb ayarlara hızlıca erişim sağlayabilirsiniz.

0 Shares:
Önerilenler