Otomatik Zamanlanmış Mail Nasıl Oluşturulur?

Otomatik zamanlanmış mail oluşturarak e-posta gönderme hem pazarlama ve reklam stratejileriniz hem de zamanı daha verimli kullanmanız açılarından avantajlı bir işlemdir. İşlemlerin aksamasının da önüne geçer. Daha çok ticaretle ilgilenen kullanıcılar tarafından tercih edilen bir yöntem olup iletişimin daha istikrarlı olmasını sağlamaktadır. Oldukça kolay ve pratik bir şekilde tercih ettiğiniz mail sunucusuna uygun şekilde otomatik zamanlanmış mailler gönderebilirsiniz. Bu içeriğimizde ülkemizde en yaygın kullanılan mail sunucularında nasıl otomatik zamanlanan mailler oluşturabileceğinizi anlatacağız.

Otomatik Zamanlanmış Mail Ne Demek?

Zamanlaması yaptığınız mailleriniz belirlediğiniz süre zarfında sizin istediğiniz saatlerde e-postaların otomatik şekilde karşı tarafa iletilmesini sağlayan bir düzenlemedir. Planlanmış mail olarak da adlandırılan bu e-posta gönderme biçiminde toplu şekilde maillerinizi iletebilir, hiçbir şekilde manuel olarak uğraşmadan ve limitlere takılmadan iletiler gönderebilirsiniz.

Bu durum size ciddi anlamda zaman kazandıracaktır ve başka işlerle ilgilenmenize olanak tanıyacaktır. Örnek olarak tatildeyken bile e-posta pazarlaması yaptığınız ürünlerinize ait mailler otomatik olarak gönderilmeye devam eder ve siz geri dönüş aldığınız maillere günün birkaç dakikasını ayırarak bakabilirsiniz.

Mail zamanlamanın size sağlayacağı avantajlar arasında;

  • Gönderim zamanını optimize edebilme
  • Dönüşüm hedefleri koyarak iletileri buna göre düzenleyebilme
  • Saat diliminin farklı olduğu ülkelerde uyku dönemlerine denk gelen mailler için uykunuzu bölmek zorunda kalmama
  • Teker teker mail göndermek zorunda kalmama
  • İstikrar sağlama
  • Zamanın profesyonel biçimde değerlendirilebilmesi ve daha iyi yönetilmesi
  • Pazarlama stratejilerini daha verimli ve iyileştirmiş hale getirme
  • E-posta kutularında görünür olma durumları yer almaktadır.

Siz de bu avantajlardan yararlanmak adına kullandığınız mail sunucusu türüne göre maillerinizi zamanlayabilirsiniz.

Gmail’de Mail Zamanlama

En çok tercih edilen mail sunucularından biri olan Gmail’de maillerinizi zamanlamak için şu adımları ilerletmelisiniz;

  • Zamanlamak istediğiniz maili oluşturarak işe başlayın ve içeriği taslak halinde kaydedin.
  • ‘kime’ ve ‘konu’ kısımlarını dilediğiniz gibi ayarlayın.
  • ‘Gönder’ butonunun yanındaki açılır menüye tıklayın.
  • Önceden ayarlanmış seçeneklerden birini tercih edin. Mesajın programını daha özel hale getirmek için ‘tarih ve saat’ seçeneklerini de net şekilde belirleyebilirsiniz.

Bu işlemin ardından mailiniz belirlenen tarih ve saatte karşı tarafa iletilecektir. Hedef kitlenizi daha iyi tanımak zamanlamayı doğru ayarlamanız adına oldukça önemli.

Outlook 365’te Mail Zamanlama

Ülkemizde en çok kullanılan mail sunucularından biri de Outlook olarak karşımıza çıkmaktadır. Burada zamanlanmış mail oluşturmak mailleri teker teker iletme işini de ortadan kaldırmaktadır. Outlook 365’te mailinizi zamanlamak için belirttiğimiz adımları takip edin;

  • İletinizi oluşturduktan sonra sol üstte bulunan ‘yeni posta’ kısmına tıklayın.
  • Buradan iletinin kime gideceği ve konunun ne olduğunu belirtin.
  • Sol tarafta bulunan oku tıklayarak menüyü açın ve ‘göndermeyi zamanla’ seçeneğine tıklayın.
  • Mesajın ne zaman iletileceğini belirlemek adına tarih ve saati seçip ‘Gönder’ butonuna tıklayın.

Apple Mail’de Mail Zamanlama

iOS işletim sistemini kullanan bireylerin en çok tercih ettikleri mail sunucusu olan Apple Mail’de de mail zamanlama yapabilirsiniz. Bunun için;

  • Bir e-posta planlama uygulaması kullanmanız gerekmektedir. Örnek olarak Mailbutler uygulaması en sık tercih edilenler arasındadır.
  • Bu uygulamayı indirdikten sonra göndermek istediğiniz iletiye ‘daha sonra gönder’ seçeneği gelir. Bu seçeneğe tıklayarak tarih ve saati dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Yahoo Mail Zamanlama

Yahoo kullanıcılarına üzülerek belirtmemiz gerekir ki diğer mail sunucularında olduğu gibi ileri planlama seçeneği mevcut değildir.

Yahoo kullanıcıları zamanlama yapabilmek için üçüncü taraf yazılım kullanmak durumundadır. Bu işlem için en sık tercih edilen ücretsiz uygulamalardan biri Later.io şeklinde karşımıza çıkar. Belirli bir mail gönderim kotasına kadar ücretsiz zamanlama yapabilirsiniz; ancak kotayı aştığınızda sizden ücret istenecektir.

0 Shares:
Önerilenler
Daha Fazla

DKIM Nedir ? Nasıl Çalışır ?

İnternet dünyasında e-mail trafiğinizi spam ve adres sahteciliğine karşı korumak istiyorsanız Domain Anahtarlarıyla Tanımlanmış E-posta yani Domain Keys…
Daha Fazla

Spam Nedir ? Spam Etimolojisi

Spam, son yıllarda dünyanın mücadelede kaydettiği büyük adımlara rağmen hala günlük e-postaların %85’ini oluşturmaktadır. Amerikan iş dünyası dergi…
Daha Fazla

E-mail Hosting Neden Tercih Edilmeli?

Hosting alanında onlarca farklı hosting türü bulunmaktadır. Bakıldığında her bir hosting paketinin farklı özelliklerinin yer aldığını görmekteyiz. Bazıları…