Kurumsal Hosting ile Paylaşımlı Hosting Farkı Nedir ?

Bir web sitesi açmak kurmak için en başlıca ihtiyaçlardan birisi hosting olmaktadır. Sitenin tüm dosyalarının barınmış olduğu hosting paketleri ile birlikte, birçok farklı işlemi gerçekleştirebilmekteyiz. Günümüzde hosting satın almadan önce kararsız kalmak çok doğal bir durum haline gelmiş durumdadır. Çünkü bakıldığında birçok farklı hosting paketlerinin yer aldığını görmekteyiz. Son dönemlerde popülerlik olarak kurumsal hosting ile paylaşımlı hosting paketlerinin ön planda olduğunu görebilmekteyiz.

Peki kurumsal hosting mi? paylaşımlı hosting mi? Bu içeriğimiz herkes tarafından merak edilen bu soruya cevap vermek istiyoruz. Bu sayede aklınız yer edinen soruları cevaplamış ve sizleri en iyi şekilde bilgilendirmiş olacağız.

Kurumsal Hosting Nedir?

Kurumsal hosting, adından da anlaşılacağı üzere KOBİ’ler yani küçük ve orta seviyedeki işletmeler için oluşturulan bir hizmet paketidir. Aynı zamanda fazla e-posta kaynakları sağlayan sunucu servisi olması, en büyük avantajlarından birisidir. Kurumsal hosting ile birlikte internet sitenizi en performanslı şekilde insanlara sunabilirsiniz. Aynı zamanda bu paketin öne çıkan özelliklerinden birisi de e-posta servisleridir. Maddi değerinin biraz fazla olması nedeniyle, kurumsal hosting ile birlikte kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

Belli büyüklükteki firmaların tercih etmesi gereken bir hosting tip olduğunu özellikle belirtmemiz gerekiyor. Serverların genel olarak hepsi, yalnızca sizin internet siteniz için ayrılmış olarak hizmet veren bir sunucudur. Bu sebepten dolayı kurumsal hosting paketi birçok avantajı ile birlikte ön plana çıkmaktadır.

Paylaşımlı Hosting Nedir?

Bir adet sunucu içerisinde birden çok web sitesinin barındırılmasına paylaşımlı hosting denmektedir. Genel olarak bu paketi blog gibi kişisel web site sahipleri tercih etmektedir. Aynı zamanda bu işe başlayanlar için başlangıçta tercih edilen bir paket olarak da tanımlamak mümkündür. Günümüzde birçok kişinin tercih ettiği ve maliyet olarak düşük bir gideri olan hosting paketlerinden birisidir.

Maliyet olarak düşük fakat performans açısından biraz daha eksi yönleri mevcut diyebiliriz. Çünkü tek bir sunucu ile birlikte onlarca farklı web sitesi daha fazla yer alıyor. Herhangi birisine bir saldırı vs olduğunda, sizin sitenizde bu durumdan olumsuz olarak daha yüksek oranda etkilenebilmektedir.

Kurumsal Hosting ile Paylaşımlı Hosting Farkları

Kurumsal ile paylaşımlı hosting paketlerinin arasında bazı belli başlı farkların yer aldığını söyleyebiliriz. Dilerseniz sizler için özel olarak hazırladığımız maddelere bir göz atalım. Bu sayede ne tür farkların yer aldığını öğrenmiş olacağız.

Sunucu Kaynağı: Kurumsal ile paylaşımlı hosting arasında özellikle sunucu kaynakları kullanımı ön plana çıkmaktadır. Kurumsal pakette yüksek kaynak limitlerine sahipken paylaşımlı standart hosting hizmetlerinde bu limitler düşüktür.

Güvenlik: Kurumsal hosting, sunucu başına daha az web sitesi düşen bir pakettir. Bu sebepten dolayı bu alanda güvenlik tarafında büyük bir avantaj söz konusudur. Paylaşımlı hosting paketinde ise durumlar biraz daha farklı olmaktadır. Çok fazla sitenin olması nedeniyle, bir siteye olan saldırı vs durumlarda, etkilenme olasılığınız daha yüksektir.

Bellek: Genel olarak internet sitelerinin olmazsa olmazlarından birisi hız konusudur. Bu noktada bellek, ön plana çıkmaktadır. Kurumsal hosting paketlerinde bellek oranınız yüksek iken, paylaşımlı da bu durum daha az seviyelerde yer almaktadır.

Mail: Kurumsal hosting paketlerinde mail servislerinde daha katı spam/virus politikası uygulanmakla birlikte mail başı verilen disk alanı kapasitesi, saatlik mail gönderim sayıları gibi limitler daha yüksektir.

Burada yer alan 3 ana madde, aslında bizlere kurumsal hosting ile paylaşımlı hosting farkı konusunu bizlere açıklamaktadır. Eğer sizlerde bu farkı merak ediyorsanız, mutlaka burada yer alan maddeleri okuyabilir ve farkı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

0 Shares:
Önerilenler
Daha Fazla

CDN Nedir? Ne İşe Yarar?

İnterneti kullananların büyük bir kısmı site hızı yavaş olan siteleri tercih etmezler. Sabırsızlar ve zamana karşı yarışırlar. Bu…