Hosting Trafik Kotası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bir web sitesinin 30 gün boyunca ne kadar veriyi aktarabileceğini belirleyen sınır ‘hosting trafik kotası’ olarak adlandırılmaktadır. Bu sınır web sitesine gelen ziyaretçilerin, yani alınan hitin, bütün veri transferini içermektedir. Örnek vermek gerekirse; bir blog sitesinde bulunan görseller, yazılı içerikler, video içerikler, iletişim bilgilerinin kayıt edilerek site sahibine gönderilmesi, siteden bir dosyanın indirilmesi gibi işlemlerin her bir ay için sınırı bulunmaktadır ve bu sınır aydan aya sıfırlanarak devam etmektedir. Bu içeriğimizde hosting kotası hakkında bilmeniz gereken tüm detaylara değineceğiz.

Hosting Trafik Kotası Hesaplama

Bir web sitenin hosting trafik kotasını hesaplamak sitedeki 1 gün, 1 hafta ve 1 ay içerisinde kullanıcıların ne kadar veriye ihtiyaç duyduğunu tespit etme olanağı tanır. Bu hesaplama sayesinde sitenin performansını değerlendirebilir ve kendiniz için en uygun hosting planını seçebilirsiniz. Web hosting trafik hesaplamasını yapmak için belirttiğimiz şu durumları değerlendirebilirsiniz;

  • Öncelikle sitenizin trafiğini belirlemek için sitenizde paylaştığınız içeriklerin formatına bakmalısınız. Video içerikleri ile PDF içerikleri, örnek olarak, birbirinden farklı miktarda yer kaplarlar. PDF, video indirimi gibi içerik formatları veri transferini daha fazla hale getirebilir.
  • Ziyaretçi sayısına da bakmanız oldukça önemlidir. Google Analytics gibi araçları kullanarak hemen 1 günde, 1 haftada ve 1 ayda sitenize kaç kişinin girip çıktığına bakabilirsiniz.
  • Ziyaretçilerin sayfa görüntüleme sayısına da bakmanız önemlidir ki bunun için analiz araçlarını kullanabilirsiniz.
  • Web sitenin ortalama olarak sayfa boyutunu değerlendirdiğinizde de sayfa boyutunu kilobayt ya da megabayt olarak ölçmelisiniz.

Bu belirttiğimiz rakamlara ulaştıktan sonra kolayca trafik kotasını hesap edebilirsiniz.

Yüksek Hosting Trafik Kotası Ne İşe Yarar?

Hosting trafik kotanızın yüksek olmasının sizin için ne gibi avantajlar sağladığını açıklayalım. Yüksek bir hosting trafik kotanız varsa;

  • Ziyaretçi sayınız giderek artar.
  • Kullanıcı deneyimi daha sorunsuz hale gelir ve sitenizin ziyaretçileri sitede vakit geçirmekten keyif alırlar.
  • Siteniz arama motorlarında daha üst sıralara çıkar ve SEO performansınızda artış olur. Bu nedenle pek çok SEO uzmanının ilk değerlendirdikleri unsurlardan biri alınan hosting hizmetidir.
  • İçerik ve medya dosyaları açısından daha fazla depolama alanına sahip olursunuz. Bu da sitenizi daima güncel tutma ve hedef kitlenizi genişletme gibi avantajlar sağlar.
  • Web sitenizin trafik analizini gibi analiz araçlarını daha etkili kullanma olanağına da sahip olmuş olursunuz. Bunun da ileride siteniz için izleyebileceğiniz stratejiler açısından olumlu katkıları olacaktır.
0 Shares:
Önerilenler
Daha Fazla

Linux Web Hosting

Bir internet sitesi kurabilmek için isim ve barındırma hizmetine ihtiyaç duyulur. Web sitenizin adına domain adı verilirken, siteyi…