E-Ticaret Hosting Nedir? Avantajları Nelerdir?

Web sitelerin varlığı devam edebilmesi için hosting hizmeti almaya devam etmesi gerekir. İçerikler yayınlandığı ve kullanıcıların siteye erişim sağladı sürece bu devam edecektir. E ticaret sitesi için hosting almak firmaların hem müşteri deneyimlerini hem de alışveriş deneyimi açısından son derece önemli

E-Ticaret Hosting Nedir?

E-Ticaret üzerinden ürün satan firmaların, ürün hakkındaki önemli bilgileri, görselleri, fiyatı, varsa video gibi kolayca paylaşılabilen içeriklerin bilgisayarda depolama işlemine denir. WordPress e ticaret sitesi için hosting özelliği bir işletmenin internette satış yapabilmesi ya da kullanıcı bilgilerine erişmek içinde yapılmaktadır. Ayrıca ticaret sitelerinde SSL sertifikaları, ödeme işleme yöntemleri, alışveriş sepeti yazılımları ve çok daha fazlası yer almaktadır. Hosting sitelerinde müşteri memnuniyeti esas alınmaktadır. Bu yüzden sitenin performansı kullanıcılar için oldukça önemlidir.

Neden E-Ticaret Hosting Kullanılmalıdır?

E-ticaret sitesi için hosting kullanım sebepleri birden fazladır. Ürün satış ve kargolama işlemleri daha hızlı gerçekleşir. Zaman kaybı yaşanmaz. Online bir dükkanı yönetmek, fiziksel dükkanı yönetmekten daha az maliyetlidir. Normal bir dükkanın harcayacağı elektrik, iş gücü ve kira gibi etkenlerden dolayı ekstra bir ücret ödemeye gerek yoktur. E-ticaret hosting, şirketleri coğrafya veya fiziksel engellerden özgürleştirirken tüketicilerin bulundukları şehir veya ülkedeki ürünler dışında tercih şansına sahip olmalarını sağlamaktadır. Müşteri deneyimini geliştirmek ve onların satın alma davranışlarına göre kararlar verilmesine sağlar. İşletmelerin pazarlama kampanyalarında etkili olduğu için piyasada hızlı büyümesine kolaylaştırır. Fiziksel mağazalarda fazla seçenek bulunmamaktadır. Ancak online mağazalarda, istenilen renk, ebatta ürünü kolay bir şekilde bulma imkanı sağlamaktadır.

E-Ticaret Hosting Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

E-ticaret hosting başarılı olması için önemli olan şey web sitelerin kullanıcı güvenini sağlamaya çalışmasıdır. Aysima e-ticaret hosting seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken belli başlı noktalar vardır bee bu notların tamamı bir araya geldiğinde sitenin performansını, başarısı ve kullanıcıların deneyimini belirlemektedir. e ticaret hosting fiyatları için bir seçim yaparken dikkat edilmesi gereken konulardan birisidir.

Hosting hizmetlerin çeşitli özellikleri vardır. Fiyatı da bu özelliklere göre değişiklik göstermektedir.

1.Güvenlik

E-ticaret siteleri içerisinde; kullanıcıların kimlik, adres ve ödeme bilgileri saklanmaktadır. E-ticaret sitelerinin bu özel verileri içerdiği düşünüldüğünde bu aşamada güvenliğin önemi ön plana çıkacaktır. SSL koruması elde eden paketleri tercih etmek daha güvenilir olacaktır.

2.Yüksek Performans

E-ticaret siteleri trafiğin yüksek olduğu sitelerdir ve bundan dolayı hosting planının da bu doğrultuda düzenlenmelidir. Sitedeki verilerin hızlı bir şekilde yüklenmesi ve aynı oranda da işlem yapılması gerekmektedir. Kullanıcılar hızlı yüklenmeyen alışveriş sitelerini anında terk ederler. Bu sebeple hız, bir e-ticaret sitesi için hayati değer taşımaktadır. Hızlı olmayan e-ticaret sitesinin başarılı olması çok zordur. Bu sebeple bir e-ticaret hostinginin başlıca görevlerinden biri sitenin hızını arttırmaktır.

3. Güçlü Bir VeriTabanı

E-ticaret siteleri için veritabanı performansı çok gerekli değil gibi görünmesede önemli konulardan birisidir. Çünkü kullanıcılar ürün sayfalarına girdikleri zaman sadece gezinti yapmazlar ürün arama ya da seçenek filtreleme işlemini de yaparlar. Sitede satılan tüm ürün sayfaları ve bilgileri veritabanında yer almaktadır. Sitelerdeki ürünlerin sayısı arttıkça veri tabanının gücü azalmaktadır. Bu yüzden veritaban seçiminde dikkatlı olunmalıdır.

4. Çalışma Süresi (Uptime)

Çalışma süresi, e-ticaret sitesinin ne kadar süredir açık olduğunu ve ne kadar işlem yapıldığını belirten bir metriktir. E-ticaret hosting hizmeti erişime kapalı olduğu zamanlar para kaybı yaşanmaktadır. Satın alma sırasında çalışma süresi garantisi veren hosting servisleri tercih edilmesi gerekir.

5. CMS Desteği

E-ticaret sitesini için kolay bir arayüz ve akılda kalan bir site isminin oluşmasını sağlayan bir servistir. WordPress ve Magnetto gibi içerik yönetim servisleri tarafından tercih edilmektedir.

6. Teknik Destek Seçeneği

E-ticaret hosting firmalarının 7/24 destek seçeneklerini kullanıcılara sunması gerekmektedir. Telefon, canlı chat desteği ve e-posta desteği gibi birden fazla destek kanalına sahip hostingi seçmek en doğru tercih olacaktır. Çünkü e-ticaret sitesinin çalışmadığı her dakika para kaybı demektedir. Bu sebeple hosting hizmetinde bir problem yaşandıysa fazla büyümeden sorunun çözülmesi gerekmektedir.

0 Shares:
Önerilenler
Daha Fazla

CDN Nedir? Ne İşe Yarar?

İnterneti kullananların büyük bir kısmı site hızı yavaş olan siteleri tercih etmezler. Sabırsızlar ve zamana karşı yarışırlar. Bu…
Daha Fazla

Inode Nedir?

Web sitelerinin barındırma işlemin en yaygın olarak kullanılan terimlerinden birisi inode olmaktadır. Dosya sistemlerinin temel parçalarını oluşturan gereksinimlerinden…