HTTPS Yönlendirmesi Nedir? Ne İşe Yarar?

İnternet sitesi ve blog sahibi olanlar mutlaka HTTPS kavramlarını duymuştur. Peki nedir bu HTTPS? Bu sorunun cevabını sizlerde merak ediyorsanız doğru yazıdasınız diyebilirim. Sizler için bu konuyu detaylı bir şekilde ele almak ve merak edilen konuları cevaplamak istiyorum.

Son zamanlarda forum alanlarında sıklıkla HTTPS ile alakalı başlıklar açılmaktadır. Bu sebepten dolayı bu alana olan ilgi ve sorunların bir hayli arttığını görmekteyiz. Bunun yanında merak edilen bazı belli başlıklar da bulunmaktadır. Bu başlıklar eşliğinde sizlerle birlikte birçok soruyu cevaplandırmış olacağız. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan merak edilen konu başlıklarına geçiş yapabiliriz.

HTTPS Nedir?

İlk olarak konumuza HTTPS Nedir başlığı ile başlamak istedim. HTTPS, açılım olarak Güvenli Hiper Metin Aktarım İletişim Kuralı olarak anlam taşımaktadır. Tarayıcılar ile web siteleri arasında verilerin gönderimi sağlanması için kullanılan HTTP protokolünün güvenli sürümüdür. Veri aktarımlarında güvenliğin artması için HTTPS şifrelenmesi yapılmaktadır. Bu sayede banka hesaplarına, e-posta hizmetlerine gibi benzer durumlarda sitelere giriş yapmak isteyen kişiler, güvenilir bir şekilde oturum açılabilmektedir.

Günümüz tarayıcılarında HTTPS olarak şifrelenmeyen tüm web siteleri ve içerikler, belirli ünlem işaretleri ile birlikte uyarı vermektedir. Bu sayede hangi sitelerin güvenilir veya güvenilir olmadığını, kolaylıkla anlayabilmekteyiz.

Neden HTTPS kullanılmalı?

İnternet ortamı her geçen gün büyüme yolunda ilerlemektedir. Bu durum tabi bir yandan da güvenlik zafiyetlerinin ortaya çıkmasında ve bazı problemlerin yaşanmasına da olanak sağlamaktadır. HTTPS işte bu tür durumlarda devreye giren bir sistem türüdür. Verilerin çalınması, şifre çözme gibi farklı casusluk yazılımlarına karşı olarak HTTPS kullanımı en önemli faktörlerden birisidir.

HTTPS’de aktarılan verilerin güvenli bir şekilde yapılması esas konulardan birisidir. SSL ve TLS şifreleme protokolleri kullanılarak bu şekilde bir güvenli ağ bağlantısı kurulmaktadır. Genel bir şekilde web sitelerin tercih etmiş olduğu en güvenli protokol şekli bu şekildedir.

WordPress ile HTTPS yönlendirmesi nasıl yapılır?

WordPress paneli üzerinden eklenti ve birkaç ayar ile birlikte HTTPS yönlendirmesi kolaylıkla yapılmaktadır. Günümüzde kurulan her site genel olarak HTTP ile kuruluyor ve yeniden yönlendirme yapmamız gerekmektedir.

Dilerseniz kısaca HTTPS yönlendirme adımlarına geçiş yapabilir ve bizleri nelerin beklediğine göz atabiliriz.

  • WordPress panelinden Eklenti > Yeni Ekle bölümüne geliyoruz.
  • Buradan arama kısmına Really Simple SSL yazıyoruz ve ilk çıkan eklentiyi indirerek kuruyoruz.
  • Etkinleştirme adımlarından sonra işleminiz tamamlanmış olacaktır.

Really Simple SSL ile birlikte sitenizin domain ve tüm diğer URL adresleri HTTPS olarak yönlendirme sağlanacaktır. Eklenti ücretsiz olarak hizmet veriyor ve sektörde yıllardır yer alan isimlerden birisidir. Bu sebepten dolayı gönül rahatlığı ile kullanmanızı önermekteyim.

0 Shares:
Önerilenler