Reseller Hosting (Bayi Hosting) Nedir?

Hosting satışı yapmak isteyenlerin kullandığı reseller hosting ya da bir başka deyişle bayi hosting, satın alındığı takdirde birden fazla web sitesini bünyesinde barındırabilir.

Reseller Hosting Nedir?

İngiliz olan Reseller kelimesi, esasen Re-Seller olarak bakıldığında ‘’Yeniden Satış’’ anlamını taşımaktadır fakat Türkçe olarak tam karşılığı ‘’Bayi’’ kelimesine karşılık gelmektedir. Bu sebepten dolayı reseller hosting, bayi hosting olarak geçmektedir.

Hosting satışı yapmak ya da birden fazla web sitesini tek panel altında kontrol etmek isteyenler için daha uygun olan reseller hosting, birden fazla siteyi bünyesinde barındırabilir.

Reseller hosting sayesinde hosting satışı yapabilir, yönetim panellerine kendi logolarınızı yerleştirerek bir hosting sağlayıcı markası haline gelmeniz mümkündür. Bu sayede markanızı büyütebilir ve prestij sahibi olabilirsiniz.

Reseller hostinglerin birden fazla özellikleri vardır. Bayi hostinglerin çeşitli paketleri sunulur ve bu paketlerde HDD, RAM, CPU ve trafik gibi ayrı özellikler ve seçenekler yer alır. Çoğu hosting firması, reseller hosting satın alacak olan müşterilere alternatif paketler ve alternatif fiyatlar sunarlar.

Bazı reseller hosting sağlayıcıları ise hesap limitleriyle birlikte satış yaparlar. HDD’de boş alan kalsa dahi sadece 10 site barındırma limiti olduğunda 11. site için alan kalsa dahi o siteyi barındıramazsınız. Satın alım yaparken bu gibi seçeneklere dikkat edilmesi gerekir.

Satın alım yapacağınız bayi (reseller) hostinglerin diğer hostinglerde olduğu gibi yine Linux ve Windows seçenekleri yer almaktadır. Linux sınıfında daha çok PHP ve MySQL yazılım dilini kullanan hostinglerdir. WordPress barındırma için uygundur. Windows hostingler ise ASP, .NET ve MsSQL gibi kendi yazılım dilini tercih eden siteler için daha verimlidir. Cpanel ve directadmin panelleri Linux tarafından kullandırılır. Windows hostingler ise genellikle Plesk adlı panelden faydalanmaktadır.

Reseller Hosting Avantajları

Reseller hosting hizmeti size birçok yönden kolaylık sağlamaktadır. Bayi hosting en büyük avantajı, karışıklığın ortadan kalkmasıdır. Birden fazla web sitesine sahip olan webmasterler için oldukça idealdir. Tüm siteleri tek bir panel üzerinden yönetebilirsiniz. Bu sayede birden fazla sekme içinde kaybolmuş olmazsınız. Herhangi bir sitenin panel bilgilerini unutmuş olsanız dahi ana panelden o siteye erişebilir ve düzenlemeye devam edebilmek gibi bir imkan da sağlanır.

Reseller hosting maliyet açısından da ekonomiktir. Birden fazla web siteniz için tek tek hosting hizmeti almak yerine reseller hosting sayesinde hepsini bir çatı altında daha uygun fiyatlara barındırabilirsiniz. Bu da her yönden avantaj sağlar.

Herkes İçin Bayi (Reseller) Hosting!

Aysima olarak sektördeki birikmiş tecrübemizin verdiği güven ve sağlıklı hizmet anlayışımız sayesinde satın alacağınız reseller hosting hizmetine kefiliz! En küçüğünden en büyüğüne kadar herkese yetecek kadar depolama alanlarına sahip bayi hosting paketlerimiz oldukça uygun ve maksimum performans politikasına dayalıdır.

Hayatınızda ilk defa bayi hosting hizmetine ihtiyaç duyuyor ya da satın alacak olabilirsiniz ancak reseller hosting için gerekli teknik bilgilere ya da uzmanlığa sahip olmadığınızı düşünüyorsanız, düşünmeyin! Bu yanılgıya kapılmamak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Gerekli olan tüm hizmetleri basit şekilde ayağınıza sunarak sizi bu dertten kurtarmış olacağız.

Barındırma hizmeti sağlayacağınız müşterilerinizin tarafınıza yönelteceği çeşitli sorulardan korkmanıza da gerek yok. Satın aldığınız paketlere dair tüm detaylar ve bilgiler size detaylı şekilde tarafımızca sunulmaktadır. Bu sayede aklınıza takılacak soru işaretleri kalmayacaktır. Öte yandan, bu sayede müşterilerinize bilgi sağlayacak hiçbir eksiğiniz bulunmayacak.

Sunucularımızın istikrarı ve güvenliği de Aysima olarak her daim kontrolümüzde! Her an ve her saniye gerçek zamanlı takip sistemleri ile tüm sunucularımız güvenlikli yazılımları ile korunur ve kesintisiz hizmet için takibimizde olur. Alanında uzman ekibimizle birlikte müşteri memnuniyetini hat safhada tutabilmek için sizler için çalışıyor, bugüne kadar olumlu eleştiriler almanın haklı gururunu yaşıyoruz.

0 Shares: